LINECKÉ CUKROVÍ

LINECKÉ CUKROVÍ
Počet porcí: 6-12
Doba přípravy: 1 h
Náročnost: 1
Druh jídla: Dezerty a moučníky
Příležitost: Vánoce
Sezóna: Vánoce
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

LINECKÉ CUKROVÍ

Autor: Průvodce chutí ID receptu: 515
Linecké cukroví – křehká tradice, která nesmí chybět na žádném svátečním stole. Okouzlí svou jemnou máslovou chutí a lahodnou marmeládou, jejíž chuť se mezi vrstvami těsta krásně rozvine. Tato sladká pochoutka si získala srdce každé generace a stala se neodmyslitelnou součástí vánočních svátků.

Suroviny

dobře vychlazené vejce 1 ks
dobře vychlazené máslo 250 g
cukr moučka 150 g
hladká mouka 400 g
hřebíček celý Avokádo 1 lžička

Několik hřebičků rozdrtíme tak, abychom získali jednu lžičku drceného koření. Všechny suroviny pak velice rychle zpracujte prsty, nebo za použití kuchyňského robota. Dejte minimálně na dvě hodiny, ideálně do druhého dne, odpočinout v potravinové fólii do lednice.

Před zpracováním nechejte těsto trochu změknout. Vyválejte na lehce pomoučeném válu, na šířku asi 5 mm. Vykrajujte tvary a pečte v troubě vyhřáté na 170 °C dozlatova.

Bude to trvat asi 10-13 minut, podle tloušťky těsta a také podle toho, jestli pečete zrovna tvary plné nebo s dírou uprostřed.

Nechejte vychladnout a slepujte oblíbenou marmeládou. Ideální je nějaká výrazná, snad nejoblíbenější je rybízová.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural