DRŠŤKOVÁ POLÉVKA

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 90 min
Náročnost:
Druh jídla: Polévky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

DRŠŤKOVÁ POLÉVKA

Autor: Avokádo
Dršťková polévka – poctivá česká klasika, která zahřeje a nasytí.

Suroviny

kořenicí směs Guláš Avokádo 1 balení
majoránka Avokádo 1 lžíce
česnek sušený Avokádo 1 lžíce
alpská sůl s jódem Avokádo
velká cibule 2
předvařené hovězí drštky 500 g
sádlo
hladká mouka trochu

V hrnci rozpusťte sádlo, na kterém opečete cibuli nakrájenou na malé kostičky. Až pěkně zesklovatí, přidejte dršťky a dále pokračujte v opékání, co nejvíce dozlatova. Poté zasypejte směsí koření a sušeným česnekem. Promíchejte a chvilku opékejte. Poté zasypejte trochou hladké mouky, promíchejte a ihned zalijte vodou.

Vařte tak dlouho, dokud dršťky nezměknou. Což je časově různé, závisí na velikosti drštěk a stupni předvaření. Trvá to přibližně půl hodiny až hodinu. Nakonec můžete ještě dochutit solí a majoránkou, kterou rozmělníte v ruce nad hrncem.

Podávejte horké, s dobrým, čerstvým pečivem.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural