SVATOMARTINSKÁ KACHNA

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 1 h
Náročnost:
Druh jídla: Drůbež
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Podzim
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

SVATOMARTINSKÁ KACHNA

Autor: Avokádo ID receptu: 513
Svatomartinská kachna – tradiční lahůdka, která potěší vaše chuťové pohárky na každém podzimním stole.

Suroviny

cibule 2 ks
červené víno 200 ml
alpská sůl s jódem Avokádo podle chuti
olivový olej trocha
kachní prsa 4 ks
malé brambory 800 g
sušené švestky 10 ks
tymián Avokádo podle chuti
pepř černý mletý Avokádo podle chuti

Malé brambory omyjte a dejte vařit i se slupkou do osolené vody. Měkké je dejte do pekáče.

Na pánvičce na trošce oleje opečte nahrubo nakrájenou cibuli a až začne sklovatět, přidejte sušené švestky. Ještě chvíli opékejte a přidejte k bramborám do pekáče. Promíchejte.

Kachní prsa ochuťte solí, pepřem a tymiánem. Zprudka opečte na pánvi s trochou oleje. Pěkně ze všech stran. Z každé strany opékejte asi 4 minuty. Prsa naskládejte do pekáče na brambory.

Do pánvičky s výpekem vlijte víno a zprudka vyvařte asi na polovinu objemu a přelijte jím obsah pekáče. Přiklopte víkem a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C. 10 až 12 minut pro ty, kdo mají rádi maso méně propečené, přibližně 15 až 25 minut pro maso propečenější.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural