SVATOMARTINSKÁ KACHNA

Autor: Avokádo
Druh jídla: Drůbež
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Podzim
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

SVATOMARTINSKÁ KACHNA

Autor: Avokádo

Suroviny

cibule 2
červené víno 200 ml
sůl a pepř podle chuti
olivový olej trocha
kachní prsa 4
malé brambory 800 gramů
sušené švestky 10
Tymián Avokádo

Malé brambory omyjte a dejte vařit i se slupkou do osolené vody. Až jsou měkké, dejte je do pekáče. Na pánvičce na trošce oleje opečte nahrubo nakrájenou cibuli a až začne sklovatět, přidejte sušené švestky. Ještě chvíli opékejte a přidejte k bramborám do pekáče. Promíchejte. Kachní prsa ochuťte solí, pepřem a tymiánem. Zprudka opečte na pánvi s trochou oleje. Pěkně ze všech stran. Z každé strany opékejte asi 4 minuty. Prsa naskládejte do pekáče na brambory. Do pánvičky s výpekem vlijte víno a zprudka vyvařte asi na polovinu objemu a přelijte jím obsah pekáče. Přiklopte víkem a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C. 10 až 12 minut pro ty, kdo mají rádi maso méně propečené, přibližně 15 až 25 minut pro maso propečenější.

Ohodnoťte recept