VEPŘOVÁ PEČENĚ S KVĚTÁKOVOU RÝŽÍ

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 180 min
Náročnost:
Druh jídla: Vepřové maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

VEPŘOVÁ PEČENĚ S KVĚTÁKOVOU RÝŽÍ

Autor: Avokádo
Vepřová pečeně s květákovou rýží – chutná a lehká varianta klasického jídla, kterou musíte vyzkoušet.

Suroviny

olivový olej trocha
lískové ořechy 100 g
velký květák 1
kořenicí směs Gurmán Avokádo 1 balení
šalotka 2
vepřová kýta 700 g
alpská sůl s jódem Avokádo

Maso vcelku okořeňte a ze všech stran opečte na rozehřátém olivovém oleji. Přendejte do pekáče. Na pánvičce po masu opečte na kousky nakrájenou šalotku a lískové oříšky. Dozlatova. Tuto směs přesypejte do pekáče, částečně přes maso. Do pánvičky nalijte 200 ml vody a dejte lehce ohřát na plotnu. Přilijte do pekáče, přikryjte víkem a pečte v troubě vyhřáté na 150 °C, přibližně hodinu, až hodinu a půl. Průběžně přelévejte výpekem. Ke konci pečení odklopte víko a dopečte kůrku.

Květák rozeberte na růžičky a posekejte v mixéru. Jen krátce, aby z něj nebyla kaše, ale směs podobná rýži. Do velkého hrnce dejte tři lžíce oleje a na něj vsypejte nasekaný květák. Ochuťte směsí koření a špetkou soli. Opékejte asi pět minut na vyšší teplotu. Podávejte spolu s masem.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural