PODZIMNÍ ZELNÝ SALÁT

PODZIMNÍ ZELNÝ SALÁT
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 45 min
Náročnost: 1
Druh jídla: Saláty a zálivky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Podzim
Způsob přípravy: Bez vaření

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

star star star star star
favorite Přidat do oblíbených

PODZIMNÍ ZELNÝ SALÁT

Autor: Průvodce chutíID receptu: 511
Podzimní zelný salát – svěží a křupavý salát plný sezónních chutí, ideální jako příloha nebo lehká večeře.

Suroviny

mrkev 2 ks
cibulka jarní 2 ks
pepř černý mletý Avokádo podle chuti
majonéza a bílý jogurt (1:1) 4 lžíce
cukr krupice 1 lžíce
himálajská sůl v mlýnku Avokádo podle chuti
jablko 1 ks
červené zelí 5 menších hlávek
bulvový celer 1 ks
ocet vinný bílý 1 lžíce

Celer oloupejte a nakrájejte na špalíčky. Vařte v osolené vodě pět minut. Zelí nakrájejte najemno, mrkev a jablka nastrouhejte nahrubo. Jarní cibulku nakrájejte na kolečka. Všechno společně, včetně vařeného celeru, dejte do mísy. Zalijte octem, který jste rozšlehali metličkou s cukrem. Promíchejte. Ochuťte solí a pepřem. Přidejte majonézu s jogurem a promíchejte. Salát chutná nejlépe, když ho přes noc necháte uležet v lednici.

Podávejte vychlazený s kouskem pečiva.

Ohodnoťte recept

star star star star star
favorite Přidat do oblíbených
Logo AvokádoLogo KucharekLogo It‘s Natural