PODZIMNÍ ZELNÝ SALÁT

Autor: Avokádo
Druh jídla: Saláty a zálivky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Podzim
Způsob přípravy: Bez vaření

Tipy k dochucení

PODZIMNÍ ZELNÝ SALÁT

Autor: Avokádo

Suroviny

mrkev 2
jarní cibulka 2
Pepř černý mletý Avokádo
majonéza a bílý jogurt (1:1)
cukr krupice 1 lžíce
Himálajská sůl Avokádo
jablko 1
červené zelí 5 menší hlávky
bulvový celer 1
bílý vinný ocet 1 lžíce

Celer oloupejte a nakrájejte na špalíčky. Vařte v osolené vodě pět minut. Zelí nakrájejte najemno, mrkev a jablka nastrouhejte nahrubo. Jarní cibulku nakrájejte na kolečka. Všechno společně, včetně vařeného celeru, dejte do mísy. Zalijte octem, který jste rozšlehali metličkou s cukrem. Promíchejte. Ochuťte solí a pepřem. Přidejte majonézu s jogurem a promíchejte. Salát chutná nejlépe, když ho přes noc necháte uležet v lednici.

Podávejte vychlazený s kouskem pečiva.

Ohodnoťte recept