PODZIMNÍ KROUPOVÁ POLÉVKA S UZENÝM MASEM

Autor: Avokádo
Druh jídla: Polévky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Podzim
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

PODZIMNÍ KROUPOVÁ POLÉVKA S UZENÝM MASEM

Autor: Avokádo

Suroviny

Bobkový list Avokádo
Nové koření celé Avokádo
sůl a pepř
uzené žebra 1 kg
mrkev, cibule, petržel a kousek celeru na vývar 1

Na dokončení

huby (můžou být žampióny) trochu
Alpská sůl s jódem Avokádo
zelené bylinky na ozdobu
uvařené kroupy
maso z vývaru
Majoránka Avokádo
sádlo 1 lžíce
mrkev 1
hladká mouka 2 lžíce
cibule 1
petržel 1

Žebra a očištěnou zeleninu dejte do velké hrnce. Přidejte koření a sůl a zalijte vodou. Vařte přibližně 2 hodiny. Žebra vyndejte, maso oberte a nechejte stranou. Polévku sceďte. V menším hrnci si rozpusťte sádlo a dejte na něj opékat nadrobno pokrájenou cibuli. Až začne zlátnou, přidejte kolečka mrkve a petržele, plátky hub a ještě chvilku opékejte. Zasypejte hladkou moukou, promíchejte a zalijte uzeným vývarem. Přibližně 1 litrem. Vařte 20 minut a poté dochuťte majoránkou, vmíchejte vařené kroupy. Ještě pár minut provařte a  podávejte, posypané zelenou petrželkou nebo jinými bylinkami.

Ohodnoťte recept