DÝŇOVÝ KOLÁČ

Autor: Avokádo
Druh jídla: Dezerty a moučníky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Podzim
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

DÝŇOVÝ KOLÁČ

Autor: Avokádo

Suroviny

jedlá soda 1 lžička
jemné ovesné vločky 220 gramů
polohrubá mouka 200 gramů
vejce 5
slunečnicový olej 120 gramů
prášek do pečiva 1 lžička
velká jablka 2
dýně hokkaido bez semínek, se slupkou 350 gramů
sušené švestky nakrájené na kousky 60 gramů
třtinový cukr 250 g
Skořice mletá Avokádo
Nové koření mleté Avokádo

Na vysypání formy

mleté mandle 20 gramů
třtinový cukr 2 lžíce
slunečnicová semínka 3 lžíce

Z jablek vykrojte jadřince a dejte spolu s kousky dýně do výkonného mixéru. Rozmixujte a přendejte do mísy robota. Přidejte všechny ostatní suroviny a umíchejte voňavé těsto. Rozevírací dortovou formu o průměru přibližně 25 až 30 cm vymažte kouskem másla a vysypejte mletými mandlemi. Na dno formy nasypejte slunečnicová semínka, aby vznikla souvislá vrstva. Zasypejte ještě cukrem a vylijte těsto. Pečte v troubě vyhřáté na 165 °C, hodinu. Jestli je koláč hotový zjistíte klasickým testem se špejlí. Zapíchněte ji do středu koláče a měla by vyjít čistá, neulepená od těsta.

Nechejte vychladnou, krájejte podávejte.

Ohodnoťte recept