DÝŇOVÝ KOLÁČ

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: 60 min
Náročnost:
Druh jídla: Dezerty a moučníky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Podzim
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

DÝŇOVÝ KOLÁČ

Autor: Avokádo
Dýňový sladký podzimní dezert s jemnou chutí.

Suroviny

jedlá soda 1 lžička
jemné ovesné vločky 220 g
polohrubá mouka 200 g
vejce 5
slunečnicový olej 120 g
prášek do pečiva 1 lžička
velká jablka 2
dýně hokkaido bez semínek, se slupkou 350 g
sušené švestky nakrájené na kousky 60 g
třtinový cukr 250 g
skořice mletá Avokádo
nové koření mleté Avokádo

Na vysypání formy

mleté mandle 20 g
třtinový cukr 2 lžíce
slunečnicová semínka 3 lžíce

Z jablek vykrojte jadřince a dejte spolu s kousky dýně do výkonného mixéru. Rozmixujte a přendejte do mísy robota. Přidejte všechny ostatní suroviny a umíchejte voňavé těsto. Rozevírací dortovou formu o průměru přibližně 25 až 30 cm vymažte kouskem másla a vysypejte mletými mandlemi. Na dno formy nasypejte slunečnicová semínka, aby vznikla souvislá vrstva. Zasypejte ještě cukrem a vylijte těstem. Pečte v troubě vyhřáté na 165 °C, hodinu. Jestli je koláč hotový zjistíte klasickým testem se špejlí. Zapíchněte ji do středu koláče, měla by vyjít čistá, neulepená od těsta.

Nechejte vychladnout, krájejte a podávejte.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural