KRÉMOVÁ MRKVOVÁ POLÉVKA SE ZÁZVOREM

Autor: Avokádo
Druh jídla: Polévky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

KRÉMOVÁ MRKVOVÁ POLÉVKA SE ZÁZVOREM

Autor: Avokádo

Suroviny

slunečnicová semínka
sezamové semínko
slunečnicový olej nebo ghí trochu
kokosového mléko 400 g
voda nebo zeleninový vývar 500 ml
kuřecí prsa 200 g
petržel 100 g
mrkev 500 g
cibule 1
Alpská sůl s jódem Avokádo 3 lžičky
čerstvý koriandr
Pepř černý mletý Avokádo
Alpská sůl s jódem Avokádo
Sušená rajčata s česnekem a bazalkou Avokádo

Olej nebo ghí zahřejte v hrnci. Opečte na něm kuřecí prsíčka vcelku, která jste jen lehce osolili. Vyndejte prsíčka ven z hrnce a dejte do něj opékat nahrubo nakrájenou cibuli. Podle potřeby můžete přidat trochu tuku.

Až začne cibule zlátnout, přidejte na kolečka nakrájenou mrkev a petržel. Promíchejte, ochuťte solí, zázvorem a kdo chce, může přidat i špetku pepře a lžičku sušeného česneku.

Zalijte vodou nebo vývarem a kokosovým mlékem. Vraťte do hrnce kuřecí prsíčka vcelku.

Vařte dokud zelenina nezměkne. Poté vyndejte prsíčka opět ven a obsah hrnce rozmixujte úplně dohladka. Ochutnejte a podle potřeby dolaďte kořením, solí. Kuřecí prsíčka nakrájejte na tenké plátky.

Na talíři podávejte polévku, dozdobenou masem, čerstvým koriandrem, slunečnicovým a sezamovými semínky.

Ohodnoťte recept