PERNÍK NA PLECH SE ZAKYSANOU SMETANOU A OVOCEM

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: 90 min
Náročnost:
Druh jídla: Dezerty a moučníky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

PERNÍK NA PLECH SE ZAKYSANOU SMETANOU A OVOCEM

Autor: Avokádo
Nejlepší recept na perník – vláčný, sladký a osvěžující dezert, který si každý oblíbí.

Suroviny

povidla 2 lžíce
kefír nebo podmáslí 500 g
soda 2 lžičky
cukr moučka 250 g
rozpuštěné máslo 100 g
hladká mouka 300 g
kakao 1 lžíce
kořenicí směs Perník Avokádo 1 lžíce
vejce 1
alpská sůl s jódem Avokádo špetka

Na ozdobení

zakysaná smetana 300 g
čerstvé ovoce

Všechny suroviny na těsto dejte do kuchyňského robota nebo klidně do mixéru a umíchejte nebo umixujte hladké těsto. Vylijte na plech vyložený pečícím papírem nebo vymazaný olejem a vysypaný moukou. Perník pečte na plechu o velikosti 25 x 35 cm, ale může být i lehce větší.

Těsto vylijte na plech. Pečte v troubě předehřáté na 170 °C, 45 minut.

Upečený koláč nechejte úplně vychladnout.

Nakrájejte na čtverečky a ozdobte zakysanou smetanou a ovocem.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural