GULÁŠ Z VEPŘOVÉ PLECE

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 60 min
Náročnost:
Druh jídla: Vepřové maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

GULÁŠ Z VEPŘOVÉ PLECE

Autor: Avokádo
Guláš z vepřové plece – tradiční český pokrm plný chuti, který nikdy nezklame.

Suroviny

kořenicí směs Guláš maďarský Avokádo 1 balení
rajský protlak 4 lžíce
sůl a pepř
sádlo
cibule 500 g
vepřová plec 1 kg
česnek 4 stroužky

Cibuli nakrájejte nahrubo. Maso na kostky o velikosti asi 5 x 5 cm.

Ve velkém hrnci rozehřejte sádlo a dejte na něj opékat cibuli. Plotnu mějte zapnutou na střední teplotu, cibule musí krásně zezlátnout, ne se spálit. Jakmile je krásně zlatavá, přidejte maso a opékejte dál, dokud nezmění barvu. Poté ho zasypejte kořením. Promíchejte. Zalijte vodou a přidejte protlak, 2 lžičky soli, prolisovaný česnek a trochu černého pepře.

Vařte pod poklicí, dokud není maso měkké. Kdo chce, může guláš zahustit. Do menšího hrnce si odlijte 3 naběračky tekutiny z guláše a nechejte vychladnout. Potom přidejte 3 až 4 lžíce hladké mouky a pořádně rozšlehejte metličkou. Po trochách a za stálého míchání vlijte do guláše a 20 minut provařte.

Podávejte s knedlíkem, chlebem nebo špeclemi. Jak máte rádi.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural