TOASTOVÝ CHLÉB S PIZZA KOŘENÍM

Autor: Avokádo
Druh jídla: Pizza
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

TOASTOVÝ CHLÉB S PIZZA KOŘENÍM

Autor: Avokádo

Suroviny

hladká mouka 500 g
rozpuštěné máslo 100 g
kořenicí směs Pizza Avokádo 1 balení
čerstvé droždí 5 kostky
cukr moučka 50 g
Alpská sůl s jódem Avokádo 2 lžičky
vlažné mléko 300 ml

Do mísy robota nasypejte mouku, cukr a sůl. Promíchejte. V menším hrnci si ohřejte mléko tak, aby bylo vlažné a rozdrobte do něj droždí. Nechejte přibližně 10 až 15 minut na teplém místě, dokud nebudou na povrchu bubliny. Přidejte do mísy robota. Nakonec vlijte 50 g rozpuštěného, vychladlého másla.

Použijte hnětací hák a umíchejte hladké těsto.To nechejte hodinu kynout. Poté těsto rozválejte na pomoučené ploše na placku. Potřete zbytkem rozpuštěného másla a posypejte směsí koření. Zamotejte jako roládu.

Přendejte do formy na toastový chléb, kterou jste lehce vymazali máslem nebo olejem.

Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, přibližně 50 minut.

Chleba vyndejte a nechejte vychladnout. Poté krájejte.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural