Marinovaná prsa z perličky v zázvoru s rýžovými nudlemi a medovo-sójovou omáčkou

Autor: Avokádo
Druh jídla: Drůbež
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Smažení

Tipy k dochucení

Marinovaná prsa z perličky v zázvoru s rýžovými nudlemi a medovo-sójovou omáčkou

Autor: Avokádo

Suroviny pro 4 osoby:

olivový olej 2 lžíce
Pepř černý mletý Avokádo
Česneková sůl Avokádo
pražená sezamová semínka 2 lžíce
červená paprička chilli 1
vařené rýžové nudle 200 g
pažitka na ozdobu 8 snítka
prsa z perličky 4
čínské zelí pak-choi 2 hlávky
sojová omáčka 4 lžíce

Marináda:

Zázvor mletý Avokádo 1 lžička koření
olivový olej 3 lžíce
kořenící směs Kuře pečené Avokádo 2 lžíce směsi
pasta sambal oelek lžičky

Omytá, očištěná a osušená prsa z perličky naložíme do marinády smíchané ze všech ingrediencí a necháme 4-6 hodin odležet.

Do pánve nalijeme olivový olej, přidáme nakrájenou papričku chilli a omyté a očištěné zelí pak-choi. Vše smažíme asi 3 minuty, poté smícháme s rýžovými nudlemi a dochutíme solí a pepřem.

Naložené maso grilujeme nebo smažíme na pánvi, nakrájíme na tenké plátky a podáváme s dříve připravenými nudlemi a se zelím Pak-Choi. Vše pokapeme sladkou sójovou omáčkou a posypeme sezamovými semínky.

Ohodnoťte recept