PANENKA NA GRILU S PEPŘOVOU OMÁČKOU

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 60 min
Náročnost:
Druh jídla: Vepřové maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Grilovačka
Způsob přípravy: Grilování

Tipy k dochucení

PANENKA NA GRILU S PEPŘOVOU OMÁČKOU

Autor: Avokádo
Dokonalá kombinace jemného grilovaného masa a výrazné omáčky pro každého gurmána.

Suroviny

smetana ke šlehání 250 ml
máslo kousek
vepřová panenka 600 g
hladká mouka 2 lžíce
olivový olej
kořenicí směs Steak se zeleným a růžovým pepřem Avokádo 1 balení

Panenku okořeňte směsí koření a nechejte v lednici asi 3 hodiny odležet.

Opečte ji zprudka na olivovém oleji. Nebo ji ugrilujte. Záleží na počasí a náladě.

Panenku dejte do pekáče s víkem do trouby vyhřáté na 120 °C, na 20 minut. Mezitím si připravte omáčku.

V hrnci rozehřejte máslo a orestujte na něm zbytek sáčku s kořením. Jen chvilku. Zasypejte moukou, promíchejte a zalijte smetanou. Dobře rozmíchejte a za občasného míchání, na mírnou teplotu, vařte 15 minut.

Vyndejte z trouby a výpek vlijte do omáčky. Promíchejte. Panenku nechejte chvilku odležet a omáčku ještě provařte s výpekem. Ihned podávejte.

S křupavou bagetou, pečenými brambory nebo rýží. Jak máte chuť.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural