PITA CHLEBA S TRHANÝM HOVĚZÍM MASEM

Autor: Avokádo
Druh jídla: Hovězí a telecí maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

PITA CHLEBA S TRHANÝM HOVĚZÍM MASEM

Autor: Avokádo

Suroviny

špenát 200 gramů
trhané hovězí maso 400 gramů
pita chléb 4 kusy
olivový olej
citrónová šťáva 1 lžička
ředkvičky 6
sůl a pepř
Křen Brusinkový Avokádo 4 lžičky
majonéza 6 lžic
Citrónová kůra Avokádo 1 lžička
Sůl mořská s jodem Avokádo

Okořeňte maso vcelku oblíbenou směsí koření, dejde do pekáče a zalijte asi 2 dcl vody. Pečte na nízkou teplotu, přibližně 130 °C, několik hodin, dokud nebude maso měkké. Pomalu pečené hovězí maso natrhejte vidličkou.

Ochuťte ho sušenými rajčaty s česnekem a bazalkou a zalijte 2 lžícemi kvalitního olivového oleje. Podlijte 1 dcl vody. Prohřívejte na pánvi 15 minut, na středně vysokou teplotu. Většina tekutiny se odpaří, zbyde trochu silnější, hustější omáčky. Pita chleba navlhčete a ohřejte v troubě nebo mikrovlnné troubě, podle návodu na obalu. Připravte salát. V míse smíchejte lístky špenátu s plátky ředkviček. Ochuťte solí a pepřem, přelijte citronovou šťávou a olejem. Promíchejte a nechejte chvilku odpočívat. Smíchejte majonézu a brusinkový křen.

Ohřáté pita placky prokrojte a namažte brusinkovým dipem. Vložte salát a trhané maso. Ihned podávejte.

Náš tip: do receptu můžete použít i jiné maso, třeba grilované. Nebo nejrůznější veganské alternativy masa.

Ohodnoťte recept