GRILOVANÁ KRKOVICE SE SALÁTEM Z KUSKUSU A GRILOVANÉHO KVĚTÁKU

Autor: Avokádo
Druh jídla: Vepřové maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Grilovačka
Způsob přípravy: Grilování

Tipy k dochucení

GRILOVANÁ KRKOVICE SE SALÁTEM Z KUSKUSU A GRILOVANÉHO KVĚTÁKU

Autor: Avokádo

Suroviny

kořenící směs Grilovací s česnekem Avokádo 1 balení
slunečnicový olej 100 ml
vepřová krkovice 4 plátky

Na salát:

nasekaný libeček hrst
kuskus 100 gramů
zeleninový vývar 160 ml
květák 5
olivový olej 80 ml
cherry rajčata 200 gramů

Krkovici naložte do směsi oleje a koření. Trochu marinády si nechejte na květák. Nechejte marinovat, ideálně přes noc. Květák rozeberte na menší růžičky a také naložte do směsi oleje a koření, stejného, jaké jste použili na krkovici. Nechejte marinovat přibližně hodinu, až dvě. Poté ugrilujte.

Připravte kuskus. Nasypejte ho do hluboké misky nebo hrnce. Zalijte olivovým olejem a promíchejte vidličkou. Zalijte vroucím vývarem a přiklopte poklicí. Nechejte odpočívat dokud nebude kuskus měkký. Promíchejte s květákem, cherry rajčata na polovinu nakrájenými a nasekaným libečkem. Podle chuti ještě ochuťte solí, pepřem a přidejte trochu olivového oleje. Podávejte s grilovanou krkovicí.

Ohodnoťte recept