Prsa z perličky s omáčkou z malin a jahod

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 45 min
Náročnost:
Druh jídla: Drůbež
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Prsa z perličky s omáčkou z malin a jahod

Autor: Avokádo ID receptu: 49
Perličku marinujte 4-6 hodin předem. Spojením s malinami, jahodami a bylinkami získáte slavnostní oběd.

Suroviny

zelený chřest 1 svazek
máslo 1 lžíce
bílé víno 50 ml
čerstvé jahody 16
pepř černý mletý Avokádo
tymián Avokádo
provensálské bylinky Avokádo špetka koření
prsa z perličky 600 g
jarní cibulka nakrájená na kostičky 2 ks
čerstvé maliny 100
mouka na posypaní

Marináda

čerstvý rozmarýn 2 snítky
pasta sambal oelek 1 lžíce
medovina 20 ml
alpská sůl s jódem Avokádo
pepř černý mletý Avokádo
olivový olej 2 lžíce

Prsa perličky omyjeme, osušíme papírovým ubrouskem a poté naložíme do olivového oleje, medoviny, pasty sambal oelek (tradiční asijská chilli omáčka), čerstvého rozmarýnu, soli a čerstvě rozdrceného pepře. Maso necháme 4-6 hodin odležet v lednici.

Na bylinkovém másle, připraveném smícháním másla a Provensálského koření, osmahneme jarní cibulky, přidáme jahody, maliny a bílé víno. Vše krátce podusíme a před dokončením přidáme chřest nakrájený na velké kusy. Omáčku dochutíme tymiánem a pepřem.

Perličku posypeme moukou, osmažíme z obou stran a následně pečeme 5 minut při 160°C. Maso nakrájíme na plátky a zalijeme omáčkou.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural