Marinovaná prsa z perličky se smaženými jahodami

Autor: Avokádo
Druh jídla: Drůbež
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Marinovaná prsa z perličky se smaženými jahodami

Autor: Avokádo

Suroviny pro 4 osoby:

zelený chřest 1 svazek
máslo 1 lžíce
bílé víno 50 ml
čerstvé jahody 16
Pepř černý mletý Avokádo
Tymián Avokádo
Provensálské bylinky Avokádo špetka koření
prsa z perličky 600 g
jarní cibulka nakrájená na kostičky 2
čerstvé maliny 100
mouka na posypaní

Marináda:

čerstvý rozmarýn 2 snítky
pasta sambal oelek 1 lžíce
medovina 20 ml
Alpská sůl s jódem Avokádo
Pepř černý mletý Avokádo
olivový olej 2 lžíce

Prsa perličky omyjeme, osušíme papírovým ubrouskem a poté naložíme do olivového oleje, medoviny, pasty sambal oelek, čerstvého rozmarýnu, soli a čerstvě rozdrceného pepře. Maso necháme 4-6 hodin odležet v lednici.

Na bylinkovým másle, připraveném smícháním másla a  směsi koření Provensálská, osmahneme jarní cibulky, přidáme jahody, maliny a bílé víno. Vše krátce podusíme a před koncem vaření přidáme chřest nakrájený na velké kusy. Omáčku dochutíme tymiánem a pepřem.

Perličku posypeme moukou, osmažíme a následně pečeme 5 minut při 160°C. Maso nakrájíme na plátky a zalijeme omáčkou.

Ohodnoťte recept