LOSOS S MANGO RÝŽÍ

Autor: Avokádo
Druh jídla: Ryby a mořské plody
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Grilovačka
Způsob přípravy: Grilování

Tipy k dochucení

LOSOS S MANGO RÝŽÍ

Autor: Avokádo

Suroviny

sojová omáčka 1 lžíce
mango 1
Petrželová nať Avokádo
Bylinková sůl Avokádo
koriandr hrst
filety z lososa 4
vařená jasmínová rýže 300 gramů
rýžový ocet 1 lžíce
sezamová semínka
červená paprika 1
olej
jarní cibulka 2

Lososa potřete lehce olejem a okořeňte bylinkovou solí a petrželovou natí. Nechejte pár hodin odležete a poté ugrilujte. Na trošce oleje opečte nakrájenou jarní cibulku. Přidejte rýži a zprudka opékejte. Sundejte z plotny a vmíchejte kostičky manga a červené papriky. Ochuťte octem, sojovou omáčkou, bylinkovou solí a nasekaným čerstvým koriandrem. Promíchejte. Podávejte s lososem a na talíři zasypejte sezamovým semínkem.

Ohodnoťte recept