BRAMBOROVÝ GULÁŠ

BRAMBOROVÝ GULÁŠ
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 min
Náročnost: 1
Druh jídla: Uzeniny
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

BRAMBOROVÝ GULÁŠ

Autor: Průvodce chutí ID receptu: 485
Tradiční bramborový guláš vás zahřeje a potěší svou poctivou chutí.

Suroviny

velká cibule 3 ks
sádlo 2 lžíce
kvalitní kabanos, špekáček, buřty 400 g
smetana na zjemnění 1 lžíce
hladká mouka na zahuštění 1 lžíce
alpská sůl s jodem Avokádo podle chuti
brambory 400 g
kořenicí směs Guláš maďarský Avokádo 1 balení
pepř černý mletý Avokádo podle chuti

Cibuli nakrájejte na středně velké kostky. Brambory oloupejte a nakrájejte také na kostky, uzeninu na kolečka. Připravte si velký hrnec, zahřejte ho a přidejte sádlo. Vsypejte cibuli a opékejte dozlatova. Přidejte uzeninu a brambory. Promíchejte a nechejte asi tři minuty osmahnout. Zasypejte gulášovým kořením, ochuťte solí a pepřem. Zalijte vodou a vařte do změknutí brambor.

Odlijte si asi 2 dcl tekutiny z guláše, nechejte trochu prochladnout a metličkou zašlehejte s moukou. Jakmile je mouka rozšlehaná a ve směsi nejsou hrudky, nalijte ji do vařícího se guláše.

Hned pořádně promíchejte a nechejte asi 15 minut provařit. Podávejte s chlebem.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural