BRAMBOROVÝ GULÁŠ

Autor: Avokádo
Druh jídla: Uzeniny
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

BRAMBOROVÝ GULÁŠ

Autor: Avokádo

Suroviny

velká cibule 3
sádlo kousek
kvalitní kabanos, špekáček, buřty,... 400 gramů
smetana na zjemnění trochu
hladká mouka na zahuštění trochu
sůl a pepř
brambory 400 gramů
kořenící směs Guláš maďarský Avokádo 1 balení

Cibuli nakrájejte na středně velké kusy. Brambory oloupejte a nakrájejte na kousky, uzeninu na kolečka. Připravte si velký hrnec, zahřejte ho a dejte do něj sádlo. Vsypejte cibuli a opékejte dozlatova.Přidejte uzeninu a brambory. Promíchejte a nechejte asi tři minuty osmahnout. Zasypejte gulášovým kořením, ochuťte solí a pepřem. Zalijte vodou a vařte do změknutí brambor. Odlijte si asi 2 dcl tekutiny z guláše, nechejte trochu prochladnout a metličkou zašlehejte trochu mouky. Až je mouka rozšlehaná a ve směsi nejsou hrudky, tak ji nalijte do vařícího se guláše. Hned pořádně promíchejte a nechejte asi 15 minut provařit. Podávejte s chlebem.

Ohodnoťte recept