PESTO Z MEDVĚDÍHO ČESNEKU

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: 30 min
Náročnost:
Druh jídla: Bezmasá a zeleninová jídla
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Velikonoce
Způsob přípravy: Bez vaření

Tipy k dochucení

PESTO Z MEDVĚDÍHO ČESNEKU

Autor: Avokádo
Připravte si domácí pesto z medvědího česneku, které rozzáří vaše těstoviny.

Suroviny

pepř černý mletý Avokádo
mořská sůl Mlýnek Avokádo
medvědí česnek čerstvé listy
parmezán
slunečnicový, řepkový nebo olivový olej

Listy medvědího česneku nejdříve trochu nasekejte nožem a potom v mixéru rozmixujte najemno. Přidejte olej, sůl a pepř.

Kdo se rozhodne pro pesto s ořechy, přidá je právě teď. Společně mixujte a podle potřeby přidávejte olej.

Jakmile je směs rozmixovaná, přidejte podle chuti nastrouhaný sýr. Promíchejte a ochutnávejte. Dolaďte solí, pepřem, případně olejem.

Pesto může být hustější nebo tekutější. To záleží na vaší chuti a vkusu.

Pesto dejte do připravených, sklenic, které jste velice dobře umyli. Zavíčkujte a skladujte v lednici.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural