PESTO Z MEDVĚDÍHO ČESNEKU

Autor: Avokádo
Druh jídla: Bezmasá a zeleninová jídla
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Velikonoce
Způsob přípravy: Bez vaření

Tipy k dochucení

PESTO Z MEDVĚDÍHO ČESNEKU

Autor: Avokádo

Suroviny

Pepř černý mletý Avokádo
Mořská sůl Mlýnek Avokádo
medvědí česnek čerstvé listy
parmezán
slunečnicový, řepkový nebo olivový olej

Listy medvědího česneku nejdříve trochu nasekejte a potom v mixéru rozmixujte najemno. Přidejte trochu oleje, sůl, pepř. Kdo se rozhodne pro pesto s ořechy, přidá je právě teď. Společně mixujte a podle potřeby přidávejte olej. Až je směs rozmixovaná, přidejte podle chuti nastrouhaný sýr. Promíchejte a ochutnávejte. Dolaďte solí, pepřem, olejem. Pesto může být hustější nebo tekutější. To záleží na vaší chuti a vkusu. Pesto dejte do připravených, sklenic, které jste velice dobře umyli. Zavíčkujte a skladujte v lednici.

Ohodnoťte recept