Porce králíka omyjte a osušte. Osolte ze všech stran, ochuťte kořením.
Slaninu nakrájejte na drobné kostičky. Cibuli také nadrobno. Obojí opečte na rozpuštěném másle, ve větším hrnci. Přidejte na kostičky nakrájenou mrkev. Nakonec opečte i králíka.
Koření můžete zavřít do plátýnka nebo gázy, bude se pak lépe „lovit“ z výpeku. Přidejte do hrnce a pár minut společně opékejte. Zalijte vodou tak, aby byly porce králíka ponořeny. Na plotně duste pod pokličkou doměkka. Kdo chce, může na nízkou teplotu péct v troubě.
Měkké porce králíka vyjměte z vývaru. Vyndejte také koření. Vývar se zeleninou a slaninou rozmixujte dohladka.
V hrnci si připravte jíšku - rozpusťte máslo, rozmíchejte v něm hladkou moukou a zalijte rozmixovanou omáčkou. Důkladně promíchejte, aby v omáčce nebyly hrudky. Vařte 15 minut, dokud omáčka nezhoustne.
Přidejte smetanu, promíchejte a vařte dalších 5 minut. Dochuťte podle vlastní chuti - dokyselte citronem nebo trochou octa, případně špetkou cukru, solí, špetkou pepře. Jak vám vyhovuje. Výborně doladíte hořčicí.