Z omytých a osušených kuřecích stehýnek stáhneme kůži a nakrájíme ji na větší kousky. Dáme ji do mísy, přidáme olej, koření garam masala, kari, špetku skořice, chilli a sůl a vše důkladně promícháme. Takto připravenou směsí potřeme kuře a marinujeme tak dlouho, jak je to možné.
Kuskus s praženými mandlemi, dýňovými semínky a rozinkami zalijeme 100 ml vroucího vývaru, přidáme máslo, promícháme, přikryjeme a necháme odležet na teplém místě. Kuskus je připraven, když absorbuje veškerou tekutinu.
Zahřejeme olej na pánvi, osmažíme namarinované kuře, přidáme nakrájenou bílou část jarní cibulky, česnek nakrájený na plátky a smažíme 5 minut. Poté zalijeme zbývajícím vývarem, kokosovým mlékem a 50 ml šlehačky. Vaříme, dokud směs nezhoustne. Před servírováním přidáme zbývající smetanu, dochutíme solí, zázvorem a citronovou šťávou. Následně přidáme nakrájenou zelenou část jarní cibulky, koriandr a rajčata.
Takto připravené kuře podáváme s kuskusem.