Marinovaná kuřecí stehna s kořením garam masala

Autor: Avokádo
Druh jídla: Drůbež
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Marinovaná kuřecí stehna s kořením garam masala

Autor: Avokádo

Suroviny pro 2 osoby:

Zázvor mletý Avokádo
Alpská sůl s jódem Avokádo
citrónová šťáva 1 lžička
celá kuřecí stehna 2
kokosové mléko 100 ml
jarní cibulka
slepičí vývar 100 ml
šlehačka (36%) 100 ml
rajčata nakrájená na kostičky, oloupaná a vykrojená 2
česnek 1 stroužek
čerstvý koriandr svazku

Marináda:

koření garam masala
Chilli mleté Avokádo
Pepř černý mletý Avokádo
kořenící směs Kari indické Avokádo lžičky směsi
Skořice mletá Avokádo
olej 4 lžíce
Alpská sůl s jódem Avokádo

Kuskus:

máslo 1 lžíce
kuřecí vývar 100 ml
mandle 1 lžíce
rozinky 1 lžíce
kuskus 80 g
pražená dýňová semínka 1 lžíce

Z omytýcha osušených kuřecích stehýnek stáhneme kůži a nakrájíme ji na větší kousky. Nalijeme olej do mísy, přidáme koření garam masala, kari, špetku skořice, chilli a sůl a vše důkladně promícháme. Takto připravenou směsí natřeme kuře a marinujeme tak dlouho, jak je to možné.

Kuskus s praženými mandlemi, dýňovými semínky a rozinkami zalijeme 100 ml vroucího vývaru, přidáme máslo, promícháme, přikryjeme a necháme odležetna teplém místě. Kuskus je připraven, když absorbuje veškerou tekutinu.

Zahřejeme olej na pánvi, osmažíme namarinované kuře, přidáme nakrájenou bílou část jarní cibulky,česnek nakrájený na plátky a smažíme 5 minut. Poté zalijeme zbývajícím vývarem, kokosovým mlékem a 50 ml šlehačky. Vaříme, dokud směs nezhoustne. Před servírováním přidáme zbývající smetanu, dochutíme solí, zázvorem a citronovou šťávou. Následně přidáme nakrájenou zelenou částjarní cibulky, koriandr a rajčata.

Takto připravené kuře podáváme s kuskusem.

Ohodnoťte recept