Kuřecí stehna po indicku s kuskusem

Autor: Avokádo
Počet porcí: 2
Doba přípravy: 60 min
Náročnost:
Druh jídla: Drůbež
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Kuřecí stehna po indicku s kuskusem

Autor: Avokádo ID receptu: 48
Stehna marinujte nejlépe den předem. Odvděčí se vám plnou chutí a spolu s kuskusem si dopřejete indickou lahůdku.

Suroviny

zázvor mletý Avokádo
alpská sůl s jódem Avokádo
citrónová šťáva 1 lžička
celá kuřecí stehna 2 ks
kokosové mléko 100 ml
jarní cibulka
slepičí vývar 100 ml
šlehačka (36%) 100 ml
rajčata nakrájená na kostičky, oloupaná a vykrojená 2 ks
česnek 1 stroužek
čerstvý koriandr svazku

Marináda

koření garam masala
chilli mleté Avokádo
pepř černý mletý Avokádo
kořenicí směs Kari indické Avokádo lžičky směsi
skořice mletá Avokádo
olej 4 lžíce
alpská sůl s jódem Avokádo

Kuskus

máslo 1 lžíce
kuřecí vývar 100 ml
mandle 1 lžíce
rozinky 1 lžíce
kuskus 80 g
pražená dýňová semínka 1 lžíce

Z omytých a osušených kuřecích stehýnek stáhneme kůži a nakrájíme ji na větší kousky. Dáme ji do mísy, přidáme olej, koření garam masala, kari, špetku skořice, chilli a sůl a vše důkladně promícháme. Takto připravenou směsí potřeme kuře a marinujeme tak dlouho, jak je to možné.

Kuskus s praženými mandlemi, dýňovými semínky a rozinkami zalijeme 100 ml vroucího vývaru, přidáme máslo, promícháme, přikryjeme a necháme odležet na teplém místě. Kuskus je připraven, když absorbuje veškerou tekutinu.

Zahřejeme olej na pánvi, osmažíme namarinované kuře, přidáme nakrájenou bílou část jarní cibulky, česnek nakrájený na plátky a smažíme 5 minut. Poté zalijeme zbývajícím vývarem, kokosovým mlékem a 50 ml šlehačky. Vaříme, dokud směs nezhoustne. Před servírováním přidáme zbývající smetanu, dochutíme solí, zázvorem a citronovou šťávou. Následně přidáme nakrájenou zelenou část jarní cibulky, koriandr a rajčata.

Takto připravené kuře podáváme s kuskusem.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural