PEČENÝ BŮČEK SE ŠPENÁTEM

Autor: Avokádo
Druh jídla: Vepřové maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

PEČENÝ BŮČEK SE ŠPENÁTEM

Autor: Avokádo

Suroviny

kořenící směs Roštěnky Avokádo 1 balení směsi
vepřový bůček 800 gramů
Alpská sůl s jódem Avokádo 1 lžička

Na špenát

Alpská sůl s jódem Avokádo
Česnek sušený Avokádo
velká cibule 1
rostlinný olej 2 lžíce
celozrnná žitná mouka 4 lžíce
mražený špenát 700 gramů

Vepřový bůček ze všech stran okořeňte a nechejte přes noc, ale klidně i 24 hodin odležet v lednici. Na druhý den dejte péct do zavřeného pekáče, do trouby vyhřáté na 160 °C. Pečte asi dvě hodiny, poté odklopte, zvyšte teplotu na 180 °C a dopečte pěkně dokřupava. Můžete průběžně polévat.

Ke konci pečení si připravte špenát, bude to rychlovka. Na rozehřátém oleji opečte cibuli nakrájenou najemno. Přidejte mražené listy špenátu. Ochuťte solí, sušeným česnekem a na střední teplotu nechejte povolit špenát. Zasypejte moukou, promíchejte a zvolna nechejte probublávat 15 minut.

Podávejte společně, posypané jarní cibulkou.

Ohodnoťte recept