BÍLKOVÝ CHLEBÍČEK

Autor: Avokádo
Druh jídla: Dezerty a moučníky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

BÍLKOVÝ CHLEBÍČEK

Autor: Avokádo

Suroviny

nemletý modrý mák 1 lžíce
lyofilizované švestky 15 gramů
semínka - sezam, slunečnice, dýňové semínko 2 směsi
nemletý bílý mák 1 lžíce
hrubá mouka 180 gramů
bílky (cca z 8 vajec) 250 gramů
cukr moučka 150 gramů
rozpuštěné a vychladlé máslo 90 gramů
Alpská sůl s jódem Avokádo špetka
kořenící směs Svařené víno Avokádo 1 balení směsi

Z bílků a špetky soli vyšlehejte tuhý sníh. Postupně do něj všlehejte cukr, směs koření, rozpuštěné vychladlé máslo a mouku. Opravdu míchejte opatrně, aby sníh nespadl. Přidejte najemno nakrájené švestky, mák a semínka. Formu na chlebíček nebo srnční hřbet pořádně vymažte máslem a vysypejte hrubou moukou. Nalijte do ní těsto a pečte v troubě předehřáté na 170 °C. Pečte hodinu. Vyklopte a ozdobte. Třeba jako my. Čokoládovou polevou, oříšky a lyofilizovanými švestkami.

Ohodnoťte recept