BÍLKOVÝ CHLEBÍČEK

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: 90 min
Náročnost:
Druh jídla: Dezerty a moučníky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

BÍLKOVÝ CHLEBÍČEK

Autor: Avokádo
Tento chlebíček je lehkou a výživnou alternativou klasického pečiva – skvělá volba pro zdravý start dne!

Suroviny

nemletý modrý mák 1 lžíce
lyofilizované švestky 15 g
semínka - sezam, slunečnice, dýňové semínko 2 směsi
nemletý bílý mák 1 lžíce
hrubá mouka 180 g
bílky (cca z 8 vajec) 250 g
cukr moučka 150 g
rozpuštěné a vychladlé máslo 90 g
alpská sůl s jódem Avokádo špetka
kořenicí směs Svařené víno Avokádo 1 balení směsi

Z bílků a špetky soli vyšlehejte tuhý sníh. Postupně do něj vyšlehejte cukr, směs koření, rozpuštěné vychladlé máslo a mouku. Opravdu míchejte opatrně, aby sníh nespadl.

Přidejte najemno nakrájené švestky, mák a semínka.

Formu na chlebíček nebo srnční hřbet pořádně vymažte máslem a vysypejte hrubou moukou. Nalijte do ní těsto a pečte v troubě předehřáté na 170 °C. Pečte hodinu.

Vyklopte opatrně a ozdobte podle vlastní fantazie. Třeba jako my, čokoládovou polevou, oříšky a lyofilizovanými švestkami.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural