KAPUSTIČKY V MLETÉM MASU

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 60 min
Náročnost:
Druh jídla: Mletá masa
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

KAPUSTIČKY V MLETÉM MASU

Autor: Avokádo
Křehké kapustičky zapečené v mletém masu vytvoří harmonii chutí, kterou si zamilujete!

Suroviny

alpská sůl s jódem Avokádo
vejce 1
mleté maso (vepřové a hovězí) 700 g
růžičková kapusta 500 g
parmezán 50 g
kořenicí směs Mletá masa Avokádo 1 balení směsi
strouhanka podle potřeby

Mleté maso ochuťte kořením. Přidejte vejce, parmezán a promíchejte. Podle potřeby můžete zahustit strouhankou a osolit. Kuličky růžičkové kapusty zbavte nehezkých listů a odkrojte ztvrdlý stonek. Každou kapustu zabalte do tenké vrstvy mletého masa. Pěkně utlačte a skládejte do pekáče.

Podlijte 1 dcl vody a přiklopte víkem. Pečte na 170 °C přibližně 30 minut. Nakonec odklopte víko a ještě 10 minut dopečte dozlatova. Podávejte s vařenými bramborami nebo s listovým salátem.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural