MAC AND CHEESE

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 60 min
Náročnost:
Druh jídla: Těstoviny
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

MAC AND CHEESE

Autor: Avokádo
Neodolatelná krémová klasika, kterou si zamilují všichni milovníci sýra – vyzkoušejte nejlepší mac and cheese!

Suroviny

parmezán 100 g
muškatový ořech mletý Avokádo špetka
mascarpone 250 g
těstoviny (široké nudle nebo fusilli) 450 g
pepř černý hrubě mletý Avokádo
gouda 200 g
alpská sůl s jódem Avokádo
máslo 4 lžíce

Troubu si předehřejte na 200 °C. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu, v osolené vodě. Jakmile jou těstoviny uvařené, sceďte je, ale stranou si nechejte jeden hrnek vody, ve které se těstoviny vařily.

Těstoviny nasypejte zpět do hrnce a přidejte máslo a hrubě mletý pepř. Přidejte mascarpone a větší část nastrouhaného sýra. Trochu si nechejte na posypání. Ochuťte špetkou muškátového oříšku a můžeme ještě dochutit solí, je-li to potřeba. Promíchejte a dejte na mírnou teplotu na plotýnku. Přidejte vodu z těstovin a míchejte, dokud se sýr nerozpustí.

Směs přesypejte do zapékací mísy, posypejte strouhaným sýrem a dejte na 15 minut zapéct do předehřáté trouby. Po deseti minutách můžete ještě přidat teplotu a nechat zezlátnout sýrový povrch.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural