CHILLI CON CARNE

Autor: Avokádo
Druh jídla: Hovězí a telecí maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

CHILLI CON CARNE

Autor: Avokádo

Suroviny

hořká čokoláda 2 čtverečky
třtinový cukr 3 lžičky
pasírované rajčata 500 gramů
kukuřice 100 gramů
menší červená paprika 1
stroužky česneku 2
Chilli mleté Avokádo 1 lžička
Paprika sladká mletá Avokádo 1 lžička
sůl a pepř
červené fazole 1 plechovka
cibule 1
mleté hovězí maso 500 gramů
olej

Oloupanou cibuli nakrájejte na drobné kostičky. V hluboké pánvi rozehřejte olej, na který dejte osmahnout cibuli. Přidejte jemně nasekaný česnek, sladkou papriku a chilli. Nechejte pět minut opéct, aby se všechny chutě promísily. Dále přidejte na kostičky nakrájenou červenou papriku, kukuřici a po chvíli i mleté maso.  Jakmile je maso osmahnuté, přidejte rajčatovou šťávu, promíchejte a dle potřeby přidejte trochu vody či masového vývaru. Dochuťte solí, pepřem a dle potřeby i cukrem. Směs přiveďte k varu, poté stáhněte teplotu, přiklopte pokličkou a nechejte asi 20 minut probublávat. Občas je potřeba směs promíchat a zkontrolovat, zda se omáčka příliš neodpařila a nezačíná se připalovat ke dnu. Pokud ano, přidejte trochu vody.

Teď je ten správný čas na fazole. Ideální jsou fazole z plechovky, ze kterých slijete vodu.  Pokrm opět promíchejte a ještě chvíli povařte. Chilli con carne musí být krásně husté a přitom šťavnaté.

Na samotný závěr přidejte hořkou čokoládu. Ideální přílohou je jasmínová rýže nebo tortilly.

Ohodnoťte recept