PEČENÉ BRAMBORY SE ZELENINOU

Autor: Avokádo
Druh jídla: Bezmasá a zeleninová jídla
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

PEČENÉ BRAMBORY SE ZELENINOU

Autor: Avokádo

Suroviny

kořenící směs Americké brambory Avokádo 1 balení
kvalitní olivový olej 4 lžíce
oliv v nálevu 100 gramů
zelenina podle chuti 1 kg
malé brambory 1 kg

Zeleninu omyjte, podle potřeby oloupejte a větší kousky nakrájejte na menší. Malé brambory omyjte, ale neloupejte. Všechno společně dejte do pekáče, přidejte i olivy. Zalijte olivovým olejem (klidně i více než píšeme v seznamu surovin) a zasypejte kořením. Promíchejte a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Hotovo bude asi za půl hodiny, až hodinu. Podle velikosti zeleniny a brambor.

Můžete podávat zasypané třeba čerstvými špenátovými listy a s trochou tvarohu.

Ohodnoťte recept