LILKOVÁ PIZZA

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 60 min
Náročnost:
Druh jídla: Bezmasá a zeleninová jídla
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

LILKOVÁ PIZZA

Autor: Avokádo
Křupavá pizza s lilkem jako netradiční a zdravější alternativa k oblíbenému pokrmu.

Suroviny

lilky 2
alpská sůl s jódem Avokádo
nastrouhaný parmezán
zelenina podle chuti
passata 300 g
oregáno Avokádo 3 lžičky
česnek sušený Avokádo 3 lžičky

Lilek nakrájejte podélně na plátky silné asi 1,5 cm. Osolte a nechejte 15 minut vypotit. Lilek se orosí a vypocenou tekutinu setřete papírovou útěrkou.

Mezitím ochuťte rajčatovou passatu - solí, sušeným česnekem a 1 lžičkou oregana. Touto směsí potřete lilky, které jste naskládali na plech nebo do zapékací misky.

Nahoru dejte zeleninu, kdo chce, tak může přidat třeba i šunku, houby, kousky sýra. Zasypejte nastrouhaným parmezánem a zbylým oreganem a dejte zapéct do trouby vyhřáté na 180 °C.

Hlídejte si, až se sýr začne rozpouštět a povrch “likové pizzy” bude pěkně bublat a tmavnout. Pak je čas vyndat lilkovou pizzu ven z trouby.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural