Marinovaná kachní prsa s broskví, rukolou a italskou omáčkou

Autor: Avokádo
Druh jídla: Drůbež
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Houbařská sezóna
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Marinovaná kachní prsa s broskví, rukolou a italskou omáčkou

Autor: Avokádo

Suroviny pro 4 osoby:

pražené piniové oříšky 1 lžíce
Marináda Pikantní Avokádo 1 balení
pražené kešu oříšky 1 lžíce
strouhaný parmazán 1 lžíce
kachní prsa (každé cca 160 g) 4

Omáčka:

broskve oloupané a nakrájené na kousky 4
rozmarýn 2 snítky
bílé víno 100 ml
med 2 lžíce
máslo 2 lžička
olivový olej 100 ml

Salát:

Salátová zálivka Italská Avokádo 1 balení
rukola 1 svazek
čerstvá máta 10 lístků

Omyté a očištěné maso marinujeme v pikantní marinádě 6-8 hodin. Broskve osmažíme na másle s olivovým olejem, medem, rozmarýnem a bílým vínem. Naložená kachní prsíčka smažíme na pánvi po obou stranách dozlatova, poté pečeme asi 15 minut při 170 °C. Po upečení kachnu nakrájíme na plátky.

Rukolu a mátu omyjeme, necháme okapat a natrháme na malé kousky. Italskou zálivku připravíme podle návodu na obalu a zalijeme jí  rukolu s mátou.

Na talíř uložíme kachní prsa, přelijeme broskvovou omáčkou a posypeme oříšky a parmazánem. Podáváme s křupavou bagetou.

Ohodnoťte recept