ČOČKOVÝ SALÁT S BATÁTY

Autor: Avokádo
Druh jídla: Bezmasá a zeleninová jídla
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

ČOČKOVÝ SALÁT S BATÁTY

Autor: Avokádo

Suroviny

petržel 1
hnědá velkozrnná čočka 200 gramů
rajčata (můžou být i z plechovky) 2
kvalitní olivový olej
batáty 200 gramů
zeleninový vývar
Rozmarýn Avokádo 3 lžičky
mrkev 1
jarní cibulka 3
velká cibule 1
Alpská sůl s jódem Avokádo 2 lžičky

Na rozehřátý olivový olej dejte opékat nahrubo nakrájenou cibuli. Až je opečená dozlatova, vsypejte čočku a zalijte 400 ml zeleninového vývaru. Vařte 10 minut a poté přidejte batáty, oloupané a nakrájené na kostičky nebo plátky a také mrkev, petržel a rajčata, nakrájená na malé kousky. Ochuťte kořením a solí. Vařte dokud nejsou čočka i batáty měkké. Podle potřeby můžete přilít ještě trochu vody. Nakonec vmíchejte na kolečka nakrájenou jarní cibulku, včetně zelených natí. Podávejte teplé.

Ohodnoťte recept