VÁNOČNÍ RYBÍ POLÉVKA

Autor: Avokádo
Druh jídla: Polévky
Příležitost: Vánoce
Sezóna: Vánoce
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

VÁNOČNÍ RYBÍ POLÉVKA

Autor: Avokádo

Suroviny

mrkev 1
petržel 1
celer kousek
máslo kousek
kapří hlavy 4
hladká mouka na zahuštění trochu
cibule 1
Alpská sůl s jódem Avokádo
Pepř černý celý Avokádo
Nové koření celé Avokádo
Bobkový list Avokádo

Základem pro polévku je vývar z kapřích hlav. Nastrouhanou kořenovou zeleninu a nadrobno nakrájenou cibuli opečte na másle. Poté, co zelenina zhnědne, zalijte vodou a přidejte koření, hlavy kapra a kapří ořez. Vše vařte v mírném varu asi 20 minut. Potom vývar přeceďte a osolte. Ve větším hrnci si rozpusťte kousek másla, na které dejte hladkou mouku. Umíchejte krásnou jemnou jíšku, klidně maličko tmavší. Zalijte kapřím vývarem a nechejte vařit 20 minut. Pro lepší chuť můžete ještě nastrouhat kořenovou zeleninu, osmahnout ji na másle a přidat do polévky.

Ohodnoťte recept