VÁNOČNÍ RYBÍ POLÉVKA

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: 45 min
Náročnost:
Druh jídla: Polévky
Příležitost: Vánoce
Sezóna: Vánoce
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

VÁNOČNÍ RYBÍ POLÉVKA

Autor: Avokádo
Vdechněte svým Vánocům tradiční atmosféru díky této lahodné rybí polévce, která zahřeje a potěší.

Suroviny

mrkev 1
petržel 1
celer kousek
máslo kousek
kapří hlavy 4
hladká mouka na zahuštění trochu
cibule 1
alpská sůl s jódem Avokádo
pepř černý celý Avokádo
nové koření celé Avokádo
bobkový list Avokádo

Základem pro polévku je vývar z kapřích hlav.

Nastrouhanou kořenovou zeleninu a nadrobno nakrájenou cibuli opečte na másle. Poté, co zelenina zhnědne, zalijte vodou a přidejte koření, hlavy kapra a kapří ořez. Vše vařte v mírném varu asi 20 minut.

Potom vývar přeceďte a osolte. Ve větším hrnci si rozpusťte kousek másla, na které dejte hladkou mouku. Umíchejte krásnou jemnou jíšku, klidně maličko tmavší. Zalijte kapřím vývarem a nechejte vařit 20 minut. Pro lepší chuť můžete ještě nastrouhat kořenovou zeleninu, osmahnout ji na másle a přidat do polévky.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural