HOUBOVÝ KUBA

HOUBOVÝ KUBA
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 1 h
Náročnost: 1
Druh jídla: Houbová jídla
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Vánoce
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

HOUBOVÝ KUBA

Autor: Průvodce chutí ID receptu: 466
Tradiční český pokrm z hub a krup, který na vašem stole nesmí o Vánocích chybět – jednoduchý, voňavý a plný chutí, které k Vánocům neodmyslitelně patří.

Suroviny

alpská sůl s jodem Avokádo podle chuti
anglická slanina 150 g
kmín celý Avokádo ½ lžičky
majoránka Avokádo ½ lžičky
stroužky česneku 4 ks
houby sušené nebo mražené 50 g
sádlo 100 g
velké ječné krupy 500 g
velká cibule 2 ks
pepř černý mletý Avokádo podle chuti

Kroupy opláchněte v cedníku, pod tekoucí vodou. Uvařte je v osolené vodě doměkka. Do hrnce můžete přidat i lžíci sádla. Vařte asi půl hodiny. Sceďte.

Na pánvi rozehřejte sádlo a osmahněte na něm nahrubo nakrájenou cibuli, anglickou slaninu a kousky hub. Sundejte pánev z plotny, přidejte rozmačkaný česnek, pepř, majoránku a kmín.

Směs z pánve smíchejte s kroupami.

Větší pekáč vymažte sádlem a vyklopte do něj kroupy s houbami a slaninou. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, půl hodiny. Ihned podávejte.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural