PERNÍČKY DLE CHUTI

PERNÍČKY DLE CHUTI
Počet porcí: 6-8
Doba přípravy: 45 min
Náročnost: 1
Druh jídla: Dezerty a moučníky
Příležitost: Vánoce
Sezóna: Vánoce
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

PERNÍČKY DLE CHUTI

Autor: Průvodce chutí ID receptu: 465
Voňavé perníčky jsou neodmyslitelnou součástí svátečního pečení. Neklaďte své fantazii meze. Pro mnohem lepší chuť nechejte těsto odležet v ledničce alespoň den předem.

Suroviny

hera 250 g
kakao 1 lžička
cukr moučka 300 g
med 1 lžíce
vejce 3 ks
jedlá soda 1 lžička
kořenicí směs Perník Avokádo 1 balení
hladká mouka 800 g

Bílková poleva na zdobení

solamyl 1 lžička
bílek 1 ks
citrónová šťáva pár kapek
cukr moučka 200 g

Všechny suroviny smíchejte a vypracujte v nelepivé, pevné těsto.

Nechejte 24 hodin odležet v lednici. Rozválejte na lehce pomoučeném válu. Výška perníčků záleží na každém. Někdo má rád vyšší, “tlustější” kousky, jiný tenké. Jen by se měla výška držet u všech kousků stejná, aby byly dobře propečené a nespálené.

Vykrajujte tvary, potřete rozšlehaným vajíčkem a upečte v troubě vyhřáté na 180 °C, zhruba 8 – 10 minut.

Na polevu si v míse utřeme bílek s cukrem, přidáme pár kapek citronu a solamyl. Poleva nesmí z vařečky stékat, ale vláčně odpadávat. Pokud je příliš tekutá, obsah vratíme zpět do mísy a přidáme cukr, zamícháme a znovu zkusíme.

Až budeme zdobit, na zkoušku si můžeme udělat pár teček na papír a pokud se neslijí dohromady, je to v pořádku. Perníčky můžeme zdobit sáčkem, který naplníme polevou, uzavřeme gumičkou a špičku ustřihneme podle potřeby. Ozdobte polevou dle fantazie.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural