Všechny suroviny smíchejte a vypracujte v nelepivé, pevné těsto.
Nechejte 24 hodin odležet v lednici. Rozválejte na lehce pomoučeném válu. Výška perníčků záleží na každém. Někdo má rád vyšší, “tlustější” kousky, jiný tenké. Jen by se měla výška držet u všech kousků stejná, aby byly dobře propečené a nespálené.
Vykrajujte tvary, potřete rozšlehaným vajíčkem a upečte v troubě vyhřáté na 180 °C, zhruba 8 – 10 minut.
Na polevu si v míse utřeme bílek s cukrem, přidáme pár kapek citronu a solamyl. Poleva nesmí z vařečky stékat, ale vláčně odpadávat. Pokud je příliš tekutá, obsah vratíme zpět do mísy a přidáme cukr, zamícháme a znovu zkusíme.
Až budeme zdobit, na zkoušku si můžeme udělat pár teček na papír a pokud se neslijí dohromady, je to v pořádku. Perníčky můžeme zdobit sáčkem, který naplníme polevou, uzavřeme gumičkou a špičku ustřihneme podle potřeby. Ozdobte polevou dle fantazie.