PERNÍČKY

Autor: Avokádo
Druh jídla: Dezerty a moučníky
Příležitost: Vánoce
Sezóna: Vánoce
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

PERNÍČKY

Autor: Avokádo

Suroviny

Hera 250 gramů
kakao
cukr moučka 300 gramů
med lžíce
vejce 3
jedlá soda 1 lžičky
kořenící směs Perník Avokádo 1 balení
hladká mouka 800 gramů

Všechny suroviny smíchat a vypracovat v nelepivé, pevné těsto. Nechat 24 hodin odležet v lednici. Rozválet na velice lehce pomoučeném válu. Výška perníčků záleží na každém. Někdo má rád vyšší, “tlustější” kousky, jiný tenké. Jen by se měla výška držet u všech kousků stejná, aby byly dobře propečené a nespálené. Vykrajovat tvary, potřít rozšlehaným vajíčkem a upéct.

Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, zhruba 8 – 10 minut.

Ohodnoťte recept