ŠPAGETY CARBONARA

ŠPAGETY CARBONARA
Počet porcí: 2
Doba přípravy: 30 min
Náročnost: 1
Druh jídla: Těstoviny
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

ŠPAGETY CARBONARA

Autor: Průvodce chutí ID receptu: 463
Italská klasika, která vás okouzlí svou jednoduchostí a bohatou chutí – připravte si dokonalé špagety carbonara!

Suroviny

pepř barevný celý v mlýnku Avokádo podle chuti
strouhaný parmazán + na posypání 2 lžíce
pancetta 100 g
špagety (množství na 2 porce) podle chuti
alpská sůl s jodem Avokádo ½ lžičky
žloutky 2 ks

Do vroucí osolené vody dejte vařit špagety.

Mezitím, než se těstoviny uvaří, nakrájejte pancettu na malé kostičky a zprudka ji orestujte ve velké pánvi.

V misce smíchejte žloutky s parmezánem. Uvařené těstoviny slijte, ale nechte si trochu vody, ve které se vařily. Horké špagety neproplachujte a rovnou je přidejte do pánve se slaninou a smíchejte je s ní. Ihned do horkých těstovin nalijte vaječno-parmezánovou směs. V horkých těstovinách se vytvoří krémová omáčka, případně přidejte pár lžic vody, ve které se vařily špagety. Důležité je, vypnout sporák, pracujeme již jen s teplotou těstovin.

Hotové těstoviny posypte mletým pepřem a nastrouhaným parmezánem.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural