ŠPAGETY CARBONARA

Autor: Avokádo
Počet porcí: 2
Doba přípravy: 30 min
Náročnost:
Druh jídla: Těstoviny
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

ŠPAGETY CARBONARA

Autor: Avokádo
Italská klasika, která vás okouzlí svou jednoduchostí a bohatou chutí – připravte si dokonalé špagety carbonara!

Suroviny

pepř barevný Mlýnek Avokádo
strouhaný parmazán + na posypání 2 lžíce
pancetta 100 g
špagety (množství na 2 porce)
alpská sůl s jódem Avokádo
žloutky 2

Do vroucí osolené vody dejte vařit špagety.

Mezitím, než se těstoviny uvaří, nakrájejte pancettu na malé kostičky a zprudka ji orestujte ve velké pánvi.

V misce smíchejte žloutky s parmezánem. Uvařené těstoviny slijte, ale nechte si trochu vody, ve které se vařily. Horké špagety neproplachujte a rovnou je přidejte do pánve se slaninou a smíchejte je s ní. Ihned do horkých těstovin nalijte vaječno-parmezánovou směs. V horkých těstovinách se vytvoří krémová omáčka, případně přidejte pár lžic vody, ve které se vařily špagety. Důležité je, vypnout sporák, pracujeme již jen s teplotou těstovin.

Hotové těstoviny posypte mletým pepřem a nastrouhaným parmezánem.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural