ŠPAGETY CARBONARA

Autor: Avokádo
Druh jídla: Těstoviny
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

ŠPAGETY CARBONARA

Autor: Avokádo

Suroviny

Pepř barevný Mlýnek Avokádo
strouhaný parmazán + na posypání 2 lžíce
pancetta 100 gramů
špagety (množství na 2 porce)
Alpská sůl s jódem Avokádo
žloutky 2

Do vroucí osolené vody dejte vařit špagety.

Mezitím, než se těstoviny uvaří, tak na malé kostičky nakrájejte slaninu pancettu a zprudka ji orestujte na velké pánvi.

V misce smíchejte žloutky s parmazánem. Uvařené těstoviny slijte, ale nechte si trochu vody, ve které se vařily. Horké špagety neproplachujte a rovnou je přidejte do pánve se slaninou a smíchejte je s ní. Ihned do horkých těstovin nalijte vaječno-parmazánovou směs. V horkých těstovinách se vytvoří krémová omáčka, případně přidejte pár lžic vody, ve které se vařily špagety. Důležité je, už pod pánví nemít zapnutý sporák, pracujeme tu jen s teplotou těstovin.

Hotové těstoviny posypte mletým pepřem Avokádo a nastrouhaným parmazánem.

Ohodnoťte recept