VEPŘOVÁ PEČENĚ S KMÍNEM A JABLKY

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 180 min
Náročnost:
Druh jídla: Vepřové maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

VEPŘOVÁ PEČENĚ S KMÍNEM A JABLKY

Autor: Avokádo
Šťavnatá vepřová pečeně s vůní kmínu a sladkostí jablek, která zaručeně zpestří váš rodinný oběd.

Suroviny

velká cibule 1
tymián Avokádo 1 lžička
kmín drcený Avokádo 1 lžíce
sádlo (na vymazání hrnce) 1 lžička
česnek 1 palice
kyselá jablka 2
vepřové maso s vrchním tukem 700 g
sůl mořská s jodem Avokádo

Dno litinového hrnce nebo pekáče vymažte sádlem. Cibuli nasekejte na měsíčky a dejte ji do hrnce, přidejte na polovinu rozříznutou palici česneku a osminky jablek.

Maso omyjte, osušte, důkladně osolte, dejte ho do hrnce na cibuli a jablka, posypte drceným kmínem, přidejte tymián a přiklopte poklicí.

Maso dejte péct do horkovzdušné trouby na 170 ºC na cca 100-120 minut, dokud zcela nezměkne. Poté ho odkryjte a dopečte ho dozlatova ještě dalších 20 minut. Během pečení ho přelévejte výpekem. Upečené maso podávejte např. se špenátem a smaženými bramborovými špalíčky.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural