DÝŇOVÁ POLÉVKA

Autor: Avokádo
Druh jídla: Polévky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Podzim
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

DÝŇOVÁ POLÉVKA

Autor: Avokádo

Suroviny

Tymián Avokádo 1 lžička
střední mrkev 1
střední petržel 1
dýňová semínka k podávání
dýně hokaido 1
zeleninový vývar 500 ml
smetana 120 ml
olivový olej
česnek 1 stroužek
Alpská sůl s jódem Avokádo
Muškatový ořech mletý Avokádo špetka
celer kousek

Nejprve rozkrojte dýni hokaido na osminky a zbavte ji semínek. Dýni hokaido nemusíte loupat. Kousky dýně vložte do pekáčku nebo zapékací mísy. K dýni přidejte zeleninu (nakrájenou na kostičky) vše pokapejte olivovým olejem, osolte a dejte péct společně na 190 ºC asi 30 minut, dokud vše nezměkne. Když je dýně a zelenina upečená, přendejte ji do hrnce a zalijte vývarem, přidejte sušený tymián a mletý muškátový oříšek a polévku nechte přejít varem. Poté vše rozmixujte dohladka, přilijte smetanu a znovu polévku provařte. Nakonec polévku dochuťte solí a podávejte s dýňovými semínky.

Ohodnoťte recept