Omytá a očištěná kuřecí prsíčka naložíme do olivového oleje s červeným vínem, česnekem, nastrouhanou zeleninou a rozmarýnem. Vše osolíme, opepříme a necháme asi 8 hodin odležet v chladničce.
Na rozpáleném olivovém oleji necháme zesklovatět šalotku, přidáme houby a vše zalijeme vývarem. Následně přidáme máslo, citronovou šťávu a bílý krém balsamico. Když omáčka začne houstnout, dochutíme a přidáme kousky jahod a nasekané lístky máty.
Vyjmeme kuře z marinády, osmažíme na pánvi po obou stranách dozlatova, pak ještě pečeme v troubě asi 12 minut při 200 °C. Upečené maso vyjmeme z trouby a necháme je oschnout na papírovém ubrousku.
Poté prsa nakrájíme na plátky a klademe na aromatickou omáčku z hub s jahodami. Podáváme s oblíbeným mixem křupavého salátu.