Marinovaná kuřecí prsa v rozmarýnu s liškami a jahodami

Autor: Avokádo
Druh jídla: Drůbež
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Houbařská sezóna
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Marinovaná kuřecí prsa v rozmarýnu s liškami a jahodami

Autor: Avokádo

Suroviny pro 4 osoby:

kuřecí prsa (každé cca 250 g) 4

Marináda:

nahrubo nastrouhaná mrkev 1
česnek 2 stroužky
Alpská sůl s jódem Avokádo
čerstvý rozmarýn několik snítek
červené víno 50 ml
olivový olej 100 ml
Pepř černý mletý Avokádo
nahrubo nastrouhaný celer čtvrtka

Omáčka:

čerstvá máta několik lístků
čerstvé jahody 80 g
zeleninový vývar 50 ml
Alpská sůl s jódem Avokádo
šalotka nakrájená na kostičky 2
máslo 1 lžíce
bílý krém balsamico 50 ml
huby 200 g
šťáva z citrónu
Pepř černý mletý Avokádo
olivový olej 2 lžíce

Omyté a očištěné kuřecí prsíčka naložíme do olivového oleje s červeným vínem, česnekem, nastrouhanou zeleninou a rozmarýnem. Vše osolíme, opepříme a necháme asi 8 hodin odležet v chladničce.

Na rozpáleném olivovém oleji necháme zesklovatět šalotku, přidáme houby a vše zalijeme vývarem. Následně přidáme máslo, citronovou šťávu a bílý krém balsamico. Když omáčka začne houstnout, dochutíme a přidáme kousky jahod a nasekané lístky máty.

Vyjmeme kuře z marinády, osmažíme na pánvi po obou stranách dozlatova, pak ještě pečeme v troubě asi 12 minut při 200 °C. Upečené maso vyjmeme z trouby a necháme je oschnout napapírovém ubrousku.

Poté prsa nakrájíme na plátky a klademe na aromatickou omáčku z hub s jahodami. Připravené podáváme s oblíbeným mixem křupavého salátu.

Ohodnoťte recept