Kuřecí prsa v rozmarýnu s liškami a jahodami

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 60 min
Náročnost:
Druh jídla: Drůbež
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Houbařská sezóna
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Kuřecí prsa v rozmarýnu s liškami a jahodami

Autor: Avokádo ID receptu: 46
Kuřecí prsa mainujte alespoň 8 hodin předem. Spolu s mátou, jahodami a houbami získáte úžasný slavnostní pokrm.

Suroviny

kuřecí prsa (každé cca 250 g) 4 ks

Marináda

nahrubo nastrouhaná mrkev 1 ks
česnek 2 stroužky
alpská sůl s jódem Avokádo
čerstvý rozmarýn několik snítek
červené víno 50 ml
olivový olej 100 ml
pepř černý mletý Avokádo
nahrubo nastrouhaný celer čtvrtka

Omáčka

čerstvá máta několik lístků
čerstvé jahody 80 g
zeleninový vývar 50 ml
alpská sůl s jódem Avokádo
šalotka nakrájená na kostičky 2 ks
máslo 1 lžíce
bílý krém balsamico 50 ml
houby 200 g
šťáva z citrónu
pepř černý mletý Avokádo
olivový olej 2 lžíce

Omytá a očištěná kuřecí prsíčka naložíme do olivového oleje s červeným vínem, česnekem, nastrouhanou zeleninou a rozmarýnem. Vše osolíme, opepříme a necháme asi 8 hodin odležet v chladničce.

Na rozpáleném olivovém oleji necháme zesklovatět šalotku, přidáme houby a vše zalijeme vývarem. Následně přidáme máslo, citronovou šťávu a bílý krém balsamico. Když omáčka začne houstnout, dochutíme a přidáme kousky jahod a nasekané lístky máty.

Vyjmeme kuře z marinády, osmažíme na pánvi po obou stranách dozlatova, pak ještě pečeme v troubě asi 12 minut při 200 °C. Upečené maso vyjmeme z trouby a necháme je oschnout na papírovém ubrousku.

Poté prsa nakrájíme na plátky a klademe na aromatickou omáčku z hub s jahodami. Podáváme s oblíbeným mixem křupavého salátu.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural