KRKOVICE S HOŘČIČNOU OMÁČKOU

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 90 min
Náročnost:
Druh jídla: Vepřové maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Dušení

Tipy k dochucení

KRKOVICE S HOŘČIČNOU OMÁČKOU

Autor: Avokádo
Dopřejte si šťavnatou krkovici s pikantní hořčičnou omáčkou – kombinace, která vás nenechá chladnými. Připravte si marinovaní masa den předem.

Suroviny

vepřová krkovička 4 plátky
slunečnicový olej 1 lžíce
cibule 1
kořenicí směs Krkovička Avokádo

Na omáčku

hořčice Česká Avokádo 4 lžíce
hladká mouka 3 lžíce
smetana ke šlehání 200 ml

Na bramboráčky

brambory 700 g
česnek 3 stroužky
hladká mouka 4 lžíce
vejce 2
sůl a pepř
majoránka Avokádo

Krkovici okořeňte směsí a nechejte pár hodin, ale ideálně přes noc, odležet.

Ve velké pánvi rozehřejte olej a dejte na něj opékat nahrubo nakrájenou cibuli. Přidejte plátky krkovice a opečte z obou stran. Zalijte asi 2 dcl vody a pod poklicí duste.

Po půl hodině přidejte hořčici a opět duste pod poklicí. Tentokrát doměkka.

Poté zasypejte moukou, promíchejte a přidejte smetanu. Nechejte 15 minut bublat na střední teplotu, podle potřeby můžete přidat trochu vody. Brambory oloupejte, nastrouhejte nahrubo, ochuťte solí, pepřem, prolisovaným česnekem, majoránkou a přidejte vejce. Zahustěte moukou. Smažte v rozpáleném sádle dokřupava. Vše podávejte společně.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural