KRKOVICE S HOŘČIČNOU OMÁČKOU

Autor: Avokádo
Druh jídla: Vepřové maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Dušení

Tipy k dochucení

KRKOVICE S HOŘČIČNOU OMÁČKOU

Autor: Avokádo

Suroviny

vepřová krkovička 4 plátky
slunečnicový olej 1 lžíce
cibule 1
kořenící směs Krkovička Avokádo

Na omáčku

Hořčice Česká Avokádo 4 lžíce
hladká mouka 3 lžíce
smetana ke šlehání 200 ml

Na bramboráčky

brambory 700 gramů
česnek 3 stroužky
hladká mouka 4 lžíce
vejce 2
sůl a pepř
Majoránka Avokádo

Krkovici okořeňte směsí Krkovice a nechejte pár hodin, ale ideálně přes noc, odležet. Ve velké pánvi rozehřejte oleje a dejte na něj opékat nahrubo nakrájenou cibuli. Přidejte plátky krkovice a opečte z obou stran. Zalijte asi 2 dcl vody a pod poklicí duste. Po půl hodině přidejte hořčici a opět duste pod poklicí. Tentokrát doměkka. Poté zasypejte moukou, promíchejte a přidejte smetanu. Nechejte 15 minut bublat na střední teplotu, podle potřeby můžete přidat trochu vody. Brambory oloupejte, nastrouhejte nahrubo, ochuťte solí, pepřem, prolisovaným česnekem, majoránkou a přidejte vejce. Zahustěte moukou. Smažte v rozpáleném sádle dokřupava. Vše podávejte společně.

Ohodnoťte recept