JÁTROVÁ PAŠTIKA

Autor: Avokádo
Druh jídla: Předkrmy a chuťovky
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Opékání

Tipy k dochucení

JÁTROVÁ PAŠTIKA

Autor: Avokádo

Suroviny

smetana 60 ml
Pepřové koření Avokádo
Alpská sůl s jódem Avokádo
máslo 100 gramů
olivový olej 1 lžíce
velká cibule 1
česnek 2 stroužky
kuřecí játra 400 gramů

Játra očistěte, zbavte blanek a nakrájejte na menší kousky. Na pánvi nechejte na tuku zesklovatět cibuli. Přidejte játra a po chvíli i jemně nasekaný česnek. Vše mírně opečte. Poté přidejte  koření a nechejte na mírnou teplotu asi pět minut. Takto připravená játra dejte do mixéru a rozmixujte na jemnou pastu. Přidejte máslo, smetanu a opět promixujte. Dle potřeby osolte. Na závěr můžete vmíchat nasekané mandle. Paštiku přendejte do keramických misek či skleniček, nechejte vychladnout a zalijte rozpuštěným máslem.

Ohodnoťte recept