JÁTROVÁ PAŠTIKA

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: 60 min
Náročnost:
Druh jídla: Předkrmy a chuťovky
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Opékání

Tipy k dochucení

JÁTROVÁ PAŠTIKA

Autor: Avokádo
Připravte si lahodnou domácí paštiku a překvapte své chuťové pohárky jemnou, kořeněnou delikatesou.

Suroviny

smetana 60 ml
pepřové koření Avokádo
alpská sůl s jódem Avokádo
máslo 100 g
olivový olej 1 lžíce
velká cibule 1
česnek 2 stroužky
kuřecí játra 400 g

Játra očistěte, zbavte blanek a nakrájejte na menší kousky.

Na pánvi nechejte na tuku zesklovatět cibuli. Přidejte játra a po chvíli i jemně nasekaný česnek. Vše mírně opečte. Poté přidejte koření a nechejte na mírnou teplotu asi pět minut..

Takto připravená játra dejte do mixéru a rozmixujte na jemnou pastu. Přidejte máslo, smetanu a opět promixujte. Dle potřeby osolte..

Na závěr můžete vmíchat nasekané mandle. Paštiku přendejte do keramických misek či skleniček, nechejte vychladnout a zalijte rozpuštěným máslem.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural