DOMÁCÍ CHLÉB

Autor: Avokádo
Druh jídla: Přílohy
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

DOMÁCÍ CHLÉB

Autor: Avokádo

Suroviny

Kmín drcený Avokádo 1 lžíce
Alpská sůl s jódem Avokádo 1 lžičky
voda 1 hrnku
sušené droždí 5 lžičky
hladká mouka 3 hrnky

Smíchejte všechny sypké suroviny, přidejte vodu a promíchejte. Přikryjte utěrkou a nechejte 12-18 hodin kynout. Tedy ideálně přes noc. Těsto vyndejte z mísy na pomoučenou desku a přeložte několikrát strany přes sebe. Posypejte moukou a nechejte chvilku odpočívat. Poté vytvarujte bochník a nechejte ještě hodinu kynout. Troubu rozehřejte na 200 °C a dejte do ní rozpálit taky litinový hrnec. Bochník přendejte do rozpáleného hrnce a dejte péci přikrytý poklicí na 30 minut, poté poklici sundejte a pečte ještě dalších 20 minut. Nechejte vychladnout na mřížce a pak už si ho vychutnejte.

Ohodnoťte recept