DOMÁCÍ CHLÉB

DOMÁCÍ CHLÉB
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: 2 h
Náročnost: 2
Druh jídla: Přílohy
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

DOMÁCÍ CHLÉB

Autor: Průvodce chutí ID receptu: 457
Provoňte svůj domov čerstvým domácím chlebem – křupavá kůrka a nadýchaný střed vás odmění s každým soustem.

Suroviny

kmín drcený Avokádo 1 lžíce
alpská sůl s jodem Avokádo 1 lžička
voda 1 hrnek
sušené droždí 5 lžiček
hladká mouka 3 hrnky

Smíchejte všechny sypké suroviny, přidejte vodu a promíchejte. Přikryjte utěrkou a nechejte 12-18 hodin kynout. Tedy ideálně přes noc.

Těsto vyndejte z mísy na pomoučenou desku a přeložte několikrát strany přes sebe. Posypejte moukou a nechejte chvilku odpočívat.

Poté vytvarujte bochník a nechejte ještě hodinu kynout. Troubu rozehřejte na 200 °C a dejte do ní rozpálit litinový hrnec. Bochník přendejte do rozpáleného hrnce a dejte péci přikrytý poklicí na 30 minut, poté poklici sundejte a pečte ještě dalších 20 minut. Nechejte vychladnout na mřížce a pak už si ho vychutnejte.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural