Kachna se salátem

Autor: Avokádo
Druh jídla: Drůbež
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Podzim
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Kachna se salátem

Autor: Avokádo

Suroviny

květák 1
bulvový celer ks
Pepřové koření Avokádo kořenící směs
mrkve 6
zelená petrželová nať
Alpská sůl s jódem Avokádo
červená cibule 4
jarní cibulka 3
kachna 1
kořenící směs Divočina Avokádo kořenící směs
olivový olej 2 lžíce

Kachnu okořeňte celým sáčkem směsi koření Divočina. Nezapomeňte kořenit i zevnitř. Pečte v zakrytém pekáči na nižší teplotu, 150 °C doměkka. Až je kachna měkká, sundejte víko z pekáče a opečte křupavou kůžičku. Když se dopéká kůže, připravte si snadný, ale úžasný salát. Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej a dejte na něj opékat cibuli nakrájenou na měsíčky, mrkev na kolečka, plátky celeru a růžičky květáku. Ochuťte solí a pepřovým kořením. Opékejte deset minut, míchejte. Zelenina musí zůstat křupavá, ale teplotou musí lehce zkaramelizovat. Do zeleniny můžete ještě přilít výpek z kachny, který dodá zelenině skvělou chuť. Nakonec posypejte na kolečka nakrájenou jarní cibulkou a najemno nasekanou petrželkou. Podávejte s pečenou kachnou.

Ohodnoťte recept