Kachnu okořeňte celým sáčkem směsi koření. Nezapomeňte kořenit i zevnitř. Pečte v zakrytém pekáči na nižší teplotu, 150 °C doměkka.
Jakmile je kachna měkká, sundejte víko z pekáče a opečte křupavou kůžičku. Když se dopéká kachna, připravte si snadný, ale úžasný salát.
Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej a dejte na něj opékat cibuli nakrájenou na měsíčky, mrkev na kolečka, plátky celeru a růžičky květáku. Ochuťte solí a pepřovým kořením. Opékejte deset minut, míchejte. Zelenina musí zůstat křupavá, ale teplotou musí lehce zkaramelizovat. Do zeleniny můžete ještě přilít výpek z kachny, který dodá zelenině skvělou chuť.
Nakonec posypejte na kolečka nakrájenou jarní cibulkou a najemno nasekanou petrželkou. Podávejte s pečenou kachnou.