Mexická pánev

Autor: Avokádo
Druh jídla: Vepřové maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Opékání

Tipy k dochucení

Mexická pánev

Autor: Avokádo

Suroviny

slunečnicový olej
velká cibule 2
kořenící směs Mexická Avokádo 1 balení
chorizo klobása 2
vepřová panenka 500 gramů

Maso nakrájejte na plátky a přes noc naložte do směsi oleje a koření Mexická směs. Použijte 3 lžíce oleje a polovinu sáčku s kořením. Ve velké pánvi si rozehřejte olej a dejte na něj opékat maso, které jste po naložení vyndali z lednice půl hodiny předem. Aby se ohřálo na pokojovou teplotu. Plátky masa opečte z obou stran a dejte stranou. Do výpeku dejte opékat nahrubo nakrájenou cibuli. Až začne tmavnout, vsypejte na ni sáček mražené zeleniny. Pokud máte čas a chuť, připravte si zeleninu čerstvou. Ideální je mix kukuřice, fazolí, fazolových lusků, několika barev paprik. Do pánve vsypejte zbytek koření, promíchejte a společně pár minut opékejte. Vraťte do pánve maso a na kolečka nakrájené chorizo. Podlijte trochou vody, pokud máte po ruce vývar, tak vývarem. Stačí přibližně 2 dcl. Ochutnejte a až teď, podle chuti, osolte. Podávejte s libovolnou přílohou (rýže, pečivo, nudle, tortila,...).

Ohodnoťte recept