Pizza

Autor: Avokádo
Druh jídla: Pizza
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Pizza

Autor: Avokádo

Suroviny

kořenicí směs Pizza Avokádo
olivový olej 2 lžíce
Alpská sůl s jódem Avokádo 2 lžičky
suroviny na dozdobení
hladká mouka s vysokým obsahem lepku 1 kg
vlažná voda 500 ml
droždí 1 kostka

Smíchejte sypké suroviny a poté k nim přidejte tekuté. Těsto důkladně propracujte. Bude krásně vláčné, hladké, jemné. Můžete použít kuchyňského robota. Hotové těsto dejte hned do mísy, přikryjte a uložte do chladničky, nechejte odpočívat do druhého dne.

Na druhý den těsto vyndejte z lednice. Rozdělte na 5 dílů a každý z nich rozválejte a roztáhněte pomocí prstů do tvaru pizzy. Vložte na plech, který můžete pro jistotu lehce vymazat olejem. Ideální jsou kulaté plechy na pečení pizzy. Pizzu potřete základem z rajského protlaku a obložte surovinami podle chuti. Posypejte směsí koření. Pečte v naplno vyhřáté troubě, dokud nejsou okraje krásně zlatavé.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural