Sekaná

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: 90 min
Náročnost:
Druh jídla: Mletá masa
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Sekaná

Autor: Avokádo
Domácí sekaná, která svou šťavnatostí a chutí nemá konkurenci – jednoduchý recept pro všední i sváteční stůl.

Suroviny

majoránka Avokádo hrst
pepř barevný celý Avokádo
kmín mletý Avokádo 1 lžička
česnek sušený Avokádo 2 lžičky
hořčice Česká Avokádo 4 lžíce
cibule 1
vejce 2
mleté vepřové maso 1 kg
olej
alpská sůl s jódem Avokádo

Cibuli nakrájejte na drobné kostičky a opečte na trošce oleje dozlatova. Nechejte vychladnout. Mleté maso osolte a ochuťte kořením. Přidejte vychladlou cibuli, vejce, 2 lžíce hořčice. Nakonec přidejte strouhanku. Tolik, aby směs na sekanou příliš nelepila.

Opět lehce promíchejte, rozdělte na bochánky, podle toho, jak velký máte pekáč. Každým bochánkem několikrát pořádně bouchněte o kuchyňskou linku. Tím se z masa dostane vzduch a sekaná vám nepopraská.

Vytvarujte bochánky a vložte do pekáče, zlehka vymazaného olejem. Povrch uhlaďte rukou a potřete hořčicí. Přiklopte víkem. Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C, asi 45 minut až hodinu (podle velikosti bochánků). Kontrolujte ji, pravidelně polévejte výpekem a možná, že bude potřeba podlít trochou vody (záleží na tom, jak tučné maso máte).

Hotová sekaná má krásně zlatohnědou barvu. Vyndejte ji z trouby a nechejte deset minut odpočívat. Až poté krájejte.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural