Do hrnce nalijeme brusinkovou šťávu, přidáme cukr, skořici a brusinky. Pomeranč omyjeme, nastrouháme trochu kůry a vymačkáme šťávu, přidáme do omáčky a vaříme na mírném ohni 10-15 minut. Odstraníme skořici. Omáčku můžeme podávat teplou nebo studenou.
Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na malé kostičky. Rozdrobíme toasty. Šalvěj omyjeme a necháme okapat, listy natrháme a jemně nasekáme. Na oleji opečeme cibuli do růžova. Rozdrobené toasty, mleté maso, mleté ořechy a sušené brusinky rozmačkáme s vejcem a cibulí, hodně dochutíme solí, tymiánem a pepřem. Nevelkou formu na pečení (asi 15 x 20 cm) vytřeme olejem, vložíme do ní připravenou hmotu a pečeme asi 30-40 minut při 200 °C. Paštiku vyjmeme z trouby a nakrájíme na plátky.
Řízečky lehce naklepeme, dochutíme solí a pepřem a smažíme na troše oleje asi 3-4 minuty po každé straně. Podáváme s paštikou a brusinkovou omáčkou.