Krůtí řízky s brusinkovou paštikou s brusinkovou omáčkou

Autor: Avokádo
Druh jídla: Drůbež
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Krůtí řízky s brusinkovou paštikou s brusinkovou omáčkou

Autor: Avokádo

Suroviny pro 4 osoby:

olej na smažení
krůtí řízky (každý cca asi 150 g) 4

Brusinková omáčka:

pomeranč 1
sušené brusinky 300 g
brusinkové šťávy 250 ml
cukr 150 g
Skořice celá Avokádo 1 svitek

Paštika

Tymián Avokádo 1 lžička koření
Pepř černý mletý Avokádo
sušené brusinky 4 lžička
toastové pečivo 3 plátky
velká cibule 1
olej
mleté vepřové maso 300 g
lískové oříšky 50 g
šalvěj svazku
vejce 1
Alpská sůl s jódem Avokádo

Do hrnce nalijeme brusinkovou šťávu, přidáme cukr, skořici a brusinky. Pomeranč omyjeme, nastrouháme trochu kůry a vymačkáme šťávu, přidáme do  omáčky a vaříme při mírném ohni 10-15 minut. Odstraníme skořici. Omáčku můžeme podávat teplou nebo studenou.

Oloupeme cibuli a nakrájíme na malé kostičky. Rozdrobíme toasty. Šalvěj omyjeme a necháme okapat z vody, listy natrháme a jemně nasekáme. Na oleji opečeme cibuli do růžova. Rozdrobené toasty, mleté maso, mleté ořechy a sušené brusinky rozmačkáme s vejcem a cibulí, hodně dochutíme solí, tymiánem a pepřem. Nevelkou formu na pečení (asi 15 x 20 cm) natřeme olejem, přeložíme na ní připravenou hmotu a pečeme asi 30-40 minut při 200 °C. Paštiku vyjmeme z trouby a nakrájíme na plátky.

Řízečky lehce naklepeme, dochutíme solí a pepřem a smažíme na troše oleje asi 3-4 minuty po každé straně. Podáváme s paštikou a brusinkovou omáčkou.

Ohodnoťte recept