Pečená řepa s bylinkami a česnekem

Pečená řepa s bylinkami a česnekem
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 3 h
Náročnost: 1
Druh jídla: Bezmasá a zeleninová jídla
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Pečená řepa s bylinkami a česnekem

Autor: Průvodce chutí ID receptu: 439
Objevte kouzlo pečené řepy – bylinky a česnek ji povýší na gurmánský zážitek.

Suroviny

celá čerstvá řepa 1 ks
bylinky podle chuti podle chuti
pepř černý mletý Avokádo špetka
olej olivový 1 lžíce
mořská sůl s jodem v mlýnku Avokádo 1 lžička
česnek sušený Avokádo ½ lžičky

Řepu omyjte, osušte a rozpulte.

Řeznou stranu ochuťte solí, česnekem a bylinkami. Zakápněte olivovým olejem. Pevně zabalte do silného alobalu.

Dejte do trouby, kterou jste vyhřáli naplno, 230 až 250 °C.

Pečte dvě hodiny. Nechejte vychladnout a oloupejte. Nakrájejte na plátky.

Řepa je výborná s kozím sýrem, do salátů nebo jako příloha.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural