Kuřecí satay s arašídovým dipem

Autor: Avokádo
Druh jídla: Drůbež
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Smažení

Tipy k dochucení

Kuřecí satay s arašídovým dipem

Autor: Avokádo

Suroviny

Marináda Orientální se zázvorem Avokádo 1 balení
kuřecí maso 800 gramů
Chilli s mořskou solí Avokádo

Na omáčku

kokosové mléko 250 ml
citrónová šťáva trochu
sojová omáčka trochu
kokosový nebo třtinový cukr 1 lžíce
burákové máslo 150 gramů
jarní cibulka i s natí, nasekaná nadrobno 1
kokosový nebo sezamový olej 2 lžíce
rybí omáčka 1 lžička
Česnek sušený Avokádo 1 lžička

Maso nakrájejte na proužky a dejte do misky. Vylijte na něj marinádu a pořádně v ní maso obalte. Nechejte přes noc odpočívat v lednici. Na druhý den si připravte dip. Najemno nasekanou cibuli a chilli papričku. Osmahněte. Přidejte kokosový olej a dochuťte sušeným česnekem. Přidejte nasekanou citronovou trávu a burákové máslo.Pořádně promíchejte. Přidejte sójovou a rybí omáčku, trochu kokosového cukru.Tuto směs vylijte do mixéru a rozmixujte dohladka. Pokud chcete v dipu kousky surovin, nemusíte mixovat. Rozřeďte kokosovým mlékem a opět promixujte. Dip podávejte teplý, ke grilovaným kuřecím špízům.

Ohodnoťte recept