Ratatouille

Autor: Avokádo
Druh jídla: Bezmasá a zeleninová jídla
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Ratatouille

Autor: Avokádo

Suroviny

Sušená rajčata s česnekem a bazalkou Avokádo 2 lžičky koření
kvalitní olivový olej 4 lžíce
velká zralá rajčata 3
česnek 3 stroužky
červená paprika 1
Tymián Avokádo 1 lžička
cibule 2
Alpská sůl s jódem Avokádo 1 lžička

Na dokončení

lilky 2
Alpská sůl s jódem Avokádo 1 lžička
kvalitní olivový olej 6 lžic
cuketa (velká jako lilky) 2
velká rajčata 3
parmezán na posypání

Na rozehřátém olivovém oleji opečte nahrubo nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Přidejte rajčata a papriky nakrájené na kousky, přibližně 3 cm velké. Opékejte na střední teplotu 10 minut. Tuto směs vylijte do připravené zapékací nádoby. Lilek, cukety i rajčata nakrájejte na plátky, zhruba stejně silné. Tvořte vždy malý komínek, střídejte všechny druhy zeleniny. A potom položte do zapékací nádoby, na rajčatovou omáčku. Pokapejte olivovým olejem, ochuťte solí a tymiánem. Dejte zapéct do trouby vyhřáté na 180 °C, přibližně na 50 minut.

Ohodnoťte recept