Ratatouille

Ratatouille
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 1 h 30 min
Náročnost: 1
Druh jídla: Bezmasá a zeleninová jídla
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Ratatouille

Autor: Průvodce chutí ID receptu: 434
Vyzkoušejte tradiční francouzský pokrm Ratatouille – barevná exploze chutí.

Suroviny

sušená rajčata s česnekem a bazalkou Avokádo 2 lžičky
kvalitní olivový olej 4 lžíce
velká zralá rajčata 3 ks
česnek 3 stroužky
paprika červená 1 ks
tymián Avokádo 1 lžička
cibule 2 ks
alpská sůl s jodem Avokádo 1 lžička

Na dokončení

lilky 2 ks
alpská sůl s jodem Avokádo 1 lžička
kvalitní olivový olej 6 lžic
cuketa (velká jako lilky) 2 ks
velká rajčata 3 ks
parmezán na posypání

Na rozehřátém olivovém oleji opečte nahrubo nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Přidejte rajčata a papriky nakrájené na kousky, přibližně 3 cm velké.

Opékejte na střední teplotu 10 minut. Tuto směs vložte do připravené zapékací nádoby. Lilek, cukety i rajčata nakrájejte na plátky, zhruba stejně silné. Tvořte vždy malý komínek, střídejte všechny druhy zeleniny. A potom položte do zapékací nádoby, na rajčatovou omáčku.

Pokapejte olivovým olejem, ochuťte solí a tymiánem. Dejte zapéct do trouby vyhřáté na 180 °C, přibližně na 50 minut.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural