Špagety s mořskými plody

Autor: Avokádo
Druh jídla: Ryby a mořské plody
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Špagety s mořskými plody

Autor: Avokádo

Suroviny

čerstvá bazalka
Mořská sůl Mlýnek Avokádo
olivový olej
cherry rajčata 250 gramů
šalotka 2
víno 150 ml
mořské plody 400 gramů
špagety 400 gramů
kořenící směs Italská Avokádo koření

Dejte vařit špagety do osolené vody. Ve velké pánvičce rozehřejte olej a opečte na něm najemno nakrájenou šalotku. Opékejte 5 minut a vsypejte směs mořských plodů. Ochuťte Italskou směsí Avokádo, promíchejte. Ochutnejte, a podle chuti můžete ještě lehce dosolit.. Opékejte 5 minut a přidejte překrojená cherry rajčata. Zalijte vínem a nechejte ho hned zprudka odvařit. Opékejte dalších pět minut a mezitím sceďte špagety. Hrnek vody z vaření těstovin si nechejte stranou. Těstoviny přidejte do pánvičky a ještě společně prohřívejte dalších 5 minut. Můžete přidat vodu z těstovin, stačí trocha. Tak akorát, aby vznikla jemná krémová omáčka. Ihned podávejte, posypané čerstvou bazalkou. Můžete lehce zasypat nastrouhaným sýrem Gran Moravia, ale pamatujte si, že v Itálii sýr na mořské plody nepatří. U nás záleží na vaší chuti.

Ohodnoťte recept