Lečo

Lečo
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 45 min
Náročnost: 1
Druh jídla: Bezmasá a zeleninová jídla
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Lečo

Autor: Průvodce chutí ID receptu: 432
Oživte rodinnou večeři klasickým lečem – je to rychlé, chutné a plné zeleniny.

Suroviny

cibule 2 ks
alpská sůl s jodem Avokádo 1 lžička
olej olivový 2 lžíce
paprika pálivá mletá Avokádo 2 lžičky koření
vajíčka a uzenina podle chuti
cherry rajčata nebo velké rajčata 400 g
papriky barevné 5 kusů

Ve velké pánvi rozehřejte olej. Dejte na něj opékat nahrubo nakrájenou cibuli. Po třech minutách přidejte na proužky nakrájené papriky.

Když použijete uzeninu, je na ni čas právě teď. Míchejte a opékejte, dokud papriky trochu nezměknou. V této chvíli přidejte na kousky nakrájená velká rajčata nebo na poloviny rozkrojená cherry rajčata. Ochuťte solí a pálivou paprikou.

Přiklopte poklicí a duste asi 10 minut na mírnou teplotu.

TIP: Kdo chce, můžete přidat pár prošlehaných vajíček a nechat je zatuhnout. Podávejte s čerstvým chlebem.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural