Lečo

Autor: Avokádo
Druh jídla: Bezmasá a zeleninová jídla
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Lečo

Autor: Avokádo

Suroviny

cibule 2
Alpská sůl s jódem Avokádo 1 lžička
olivový olej 2 lžíce
Paprika pálivá mletá Avokádo 2 lžičky koření
vajíčka a uzenina podle chuti
cherry rajčata nebo velké rajčata 400 gramů
barevné papriky 5 kusů

Ve velké pánvi rozehřejte olej. Dejte na něj opékat nahrubo nakrájenou cibuli. Po třech minutách přidejte na proužky nakrájené papriky. Když použijete uzeninu, je na ni čas právě teď. Míchejte a opékejte, dokud papriky trochu nezměknou. V této chvíli přidejte na kousky nakrájená velká rajčata nebo na poloviny rozkrojená cherry rajčata. Ochuťte solí a pálivou paprikou. Přiklopte poklicí a duste asi 10 minut na mírnou teplotu. Hotovo? Kdo chce, můžete přidat pár prošlehaných vajíček a nechat je zatuhnout. Podávejte s čerstvým chlebem.

Ohodnoťte recept